NaslovnicaMINA BusinessRazmatrana saradnja CRBC Montenegro Branch i Građevinskog fakulteta

Razmatrana saradnja CRBC Montenegro Branch i Građevinskog fakulteta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Građevinskog fakulteta i kompanije Chine Road and Bridge Corporation Montenegro Branch, podružnice CRBC-a, razmatrali su unapređenje stručne saradnje koja će omogućiti studentima master studija da poboljšaju svoja stručna znanja.

Dekanica Građevinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Marina Rakočević, i pomoćnik generalnog direktora kompanije Chine Road and Bridge Corporation Montenegro Branch, Liu Wei, dogovorili su da se do kraja oktobra organizuje obilazak gradilišta auto-puta Bar-Boljari, odnosno dionica Smokovac-Mateševo.

“Nakon toga će se u prostorijama Fakulteta održati stručno interaktivno predavanje na temu izgradnje te dionice auto-puta”, navodi se u saopštenju Univerziteta Crne Gore.

Tema razgovora bila je i mogućnost unapređenja buduće saradnje. Ta kompanija je bila jedan od sponzora GNP2020 – međunarodne konferencije koju je organizovao Građevinski fakultet UCG u saradnji sa nevladinom organizacijom Građevinarstvo – nauka i praksa – GNP.

Na sastanku je bilo riječi i o saradnji povodom naredne, konferencije GNP 2022, koja će biti organizovana u martu naredne godine.

CRBC Montenegro Branch je kompanija koja je specijalizovana za izgradnju infrastrukture, nekretnine i investicije. Podružnica je kompanije CRBC, jedne od četiri najveće državne građevinske kompanije u Kini, sa fokusom na izgradnju infrastrukture, kao što su auto-putevi i mostovi, luke, željezničke pruge, aerodromske piste i tuneli u Kini i inostranstvu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije