fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSvjetski ekonomski forum biće održan virtuelno

Svjetski ekonomski forum biće održan virtuelno

Davos, (MINA-BUSINESS) – Ovogodišnji Svjetski ekonomski forum (WEF), koji se tradicionalno održava svakog januara u švajcarskom ski-centru Davos, biće zbog pandemije održan virtuelno.

“WEF se održava u virtuelnom formatu od ponedjeljka do 29. januara”, saopštio je na konferenciji za novinare osnivač i izvršni direktor WEF-a, Klaus Schwab.

On je, kao ključne zadatke svih ekonomija svijeta, naveo izlazak iz aktuelne zdravstvene krize, jačanje ekonomske otpornosti i inkluzivan i održiv razvoj, dok je kao najvažniji preduslov za budućnost globalne ekonomije apostrofirao obnovu povjerenja i uspostavljanje međunarodnih trgovinskih tokova, prenosi Tanjug.

Kako je najavljeno, među govornicima na online događaju biće kineski predsjednik Xi Jinping, njegov francuski kolega Emmanuel Macron i njemačka kancelarka Angela Merkel.

S obzirom da je globalna ekonomija u najvećoj krizi ikada, koja se manifestuje i kroz spiralni rast nezaposlenosti i nejednakosti, na agendi ovogodišnjeg WEF-a se nalaze teme počev od fer ekonomskih i socijalnih sistema do digitalizacije i klimatskih pitanja.

Organizatori su naveli da će se u diskusiju o tim pitanjima uključiti i predsjednica Evropske centralne banke (ECB) Christine Lagarde, guverner Banke Engleske Andrew Bailey, kao i izvršna direktorica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgieva.

Godišnji sastanak WEF-a okuplja svjetske političke lidere, guvernere centralnih banaka, šefove kompanija, kao i javne ličnosti i milijardere iz svih dijelova svijeta.

Najčitanije

Sjutra novi duel Luke Bar i Herceg Novog

Podgorica, (MINA) - Finale plej-ofa EPCG Superlige odbojkašica biće nastavljeno sjutra duelom Luke Bar...