fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPostoji potencijal za privlačenje novih stranih investitora

Postoji potencijal za privlačenje novih stranih investitora

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora je prošle godine zabilježila značajan ekonomski rast, stabilnost javnih finansija i brojne promjene koje stvaraju bolji investicioni ambijent, saopštio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović i dodao da je to nešto što može privući nove investitore.

“Naše predstavljanje na Expo 2020 dodatna je šansa da skrenemo pažnju na potencijale koje imamo“, rekao je Milatović.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva, u utorak razgovarao sa ambasadorkom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), Nabilom Abdelaziz Nasser Saeed Alshamsi, o odnosu dvije zemlje i učešću Crne Gore na svjetskoj izložbi Expo 2020 Dubai, koja je počela u oktobru prošle godine.

Tokom trajanja Expo 2020 Dubai svaka zemlja je u prilici da obilježi svoj nacionalni dan, a Nacionalni dan Crne Gore biće upriličen 6. februara.

To predstavlja šansu za unapređenje diplomatskih veza između Crne Gore i UAE kao zemlje domaćina.

„Jedna od važnijih odluka koja je uticala na zapaženu promociju naše zemlje je i učešće na Expo 2020 Dubai gdje sa 191 zemljom učesnicom učestvujemo u stvaranju budućnosti. Drago mi je da Ministarstvo koordinira učešćem, posebno zbog prilika koje smo na ovaj način stvorili. Zahvaljujući predanosti, znanju i idejama, uspjeli smo da duh Crne Gore predstavimo u gradu budućnosti kakav je Dubai i to na način koji nam priliči“, dodao je Milatović.

On je naveo da Paviljon Crne Gore i tim mladih i talentovanih ljudi koji su dio tog projekta, promovišu državu, njene prirodne ljepote i turističke i investicione potencijale na najbolji mogući način.

“Osim toga, stvaraju se brojne investicione prilike i osnažuju diplomatske veze. Sveukupno, valorizujemo crnogorski ekonomski i investicioni potencijal, čuvajući nacionalno prirodno blago“, poručio je Milatović.

On je ocijenio da su UAE prijateljska zemlja sa kojom će se izgraditi još jače ekonomske i diplomatske veze.

UAE su prepoznati kao zemlja iz koje dolazi veliki broj investitora, a neki od njih imaju uspješne projekte realizovane u Crnoj Gori.

Alshamsi je kazala da je zadovoljna učešćem Crne Gore na Expo 2020 i načinom na koji se zemlja predstavila u Dubaiju.

„Nacionalni dan Crne Gore na ovoj izložbi izuzetna je prilika da govorimo o potencijalima i novoj fazi razvoja u kojoj se Crna Gora nalazi. Veliko mi je zadovoljstvo što ću biti u prilici da budem sa vama na ovaj važan dan tokom kojeg ćemo zajedno slaviti sve ono što Crna Gora jeste“, dodala je Alshamsi.

Alshami je zaključila da će dvije zemlje stvarati nove razvojne šanse, posebno imajući u vidu potencijale Crne Gore i viziju koje UAE imaju kada je u pitanju stvaranje održive budućnosti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije