fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOsumnjičeni da su oštetili državni budžet za više od pola miliona EUR

Osumnjičeni da su oštetili državni budžet za više od pola miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Službenici Uprave policije podnijeli su krivične prijave protiv jednog pravnog lica i četiri osobe zbog sumnje da su utajom poreza i doprinosa oštetili državni budžet za oko 545,52 hiljade EUR.

Iz Uprave policije saopšteno je da se sumnja da su firma Goratex CO iz Herceg Novog i odgovorno lice R.G. krivičnim djelima utaja poreza i doprinosa i prouzrokovanje stečaja, ošteteili budžet za oko 426,72 hiljade EUR.

Iz policije su kazali da se V.M. iz Herceg Novog sumnjiči da je krivičnim djelom utaja poreza i doprinosa u produženom trajanju, kao izvršni direktor i ovlašćeni zastupnik firme Vusamont iz Herceg Novog, nanio štetu budžetu za iznos od oko 47,99 hiljada EUR.

Kako su naveli iz policije, L.A. i B.N. iz Herceg Novog sumnjiče se da, kao ulagači kapitala u ortačkoj izgradnji, nijesu prikazali oporezivi promet, čime su budžet oštetili za oko 70,81 hiljada EUR.

„Službenici Uprave policije su u Herceg Novom su, preduzimajući aktivnosti iz oblasti otkrivanja i suzbijanja krivičnih djela privrednog kriminaliteta, prethodnih dana nadležnom tužiocu podnijeli krivične prijave protiv jednog pravnog i odgovornog fizičkog lica u tom pravnom licu, kao i još tri fizička lica, zbog sumnje da su utajom poreza i doprinosa oštetili budžet Crne Gore za 545.520,64 EUR“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, crnogorska policija u ovom momentu provjerava poslovanje oko hiljadu privrednih društava.

Iz Uprave policije podsjetili su da su njihovi službenici od početka godine do 1. avgusta, u okviru projekta „Evazija“, nadležnim tužiocima podnijeli 134 krivične prijave protiv 156 fizičkih i pravnih lica za 147 krivičnih djela, kojima je nastala materijalna šteta po budžet Crne Gore od oko 1,52 miliona EUR.

Najčitanije