fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOrlandić: Pregovaramo da kompanije pokriju letove MA

Orlandić: Pregovaramo da kompanije pokriju letove MA

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Aerodromi Crne Gore, prema riječima njihovog izvršnog direktora Danila Orlandića, pregovaraju s tri aviokompanije o eventualnom nadomještanju letova ka onim destinacijama koje je tokom godine pokrivao Montenegro Airlines (MA).

Orlandić je u Jutarnjem programu TVCG rekao da pregovori idu svojim tokom, te da je svemu najveća prepreka epidemija koronavirusa, prenosi portal RTCG.

“Aerodromi pregovaraju sa tri kompanije o eventualnom nadomještanju svih destinacija koje smo imali s MA tokom godine. Ti razgovori idu svojim tokom, ali je koronavirus problem, jer se veliki broj zemalja EU ponovo zatvara”, rekao je Orlandić.

On vjeruje da će od aprila ili maja imati značajan broj letova, kao i da će ova godina biti izazovna za Aerodorme Crne Gore i domaću privredu.

“Treba biti optimista da će sve proći. Proces vakcinacije je učinio pozitivne stvari, imamo najave da bi aviosaobraćaj mogao da se ustabili”, saopštio je Orlandić, navodeći da trenutno najbolje funkcionišu linije prema Beogradu.

Projekcija je da bi, kako je rekao, ove godine moglo da bude ostvareno 60 odsto saobraćaja iz 2019, dok se naredne očekuje potpuni oporavak i broj putnika iz 2019.

Orlandić je negirao medijske navode da Aerodromi Crne Gore dugove MA naplaćuju putem imovine.

“Mi se još ne naplaćujemo putem imovine. Naplatu određenih dugovanja smo otpočeli, procedura ide preko izvršitelja i trenutno se to obavlja samo na novčanim sredstvima. Narednih dana imamo dodatna izvršenja prema MA i vjerujem da ćemo uspjeti da naplatimo sva dugovanja koja imamo od te kompanije”, rekao je Orlandić.

On je podsjetio da su Aerodromi 2019. imali prihod od 34 miliona, a profit preko 15 miliona.

“Prošle godine smo prihodovali 27 miliona manje, a gubitak je bio preko 11 miliona. Još se redovno isplaćuju plate u punom iznosu, a imamo još sredstava za redovne obaveze. Ako se situacija ubrzo ne popravi, moraćemo da tražimo nove načine finansiranja”, poručio je Orlandić.

Najčitanije

CEDIS

Djelovi Danilovgrada u nedjelju bez struje

Podgorica, (MINA) – Djelovi Danilovgrada biće u nedjelju više sati bez struje, zbog radova...