fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOrganizovano studijsko putovanje kroz Crnu Goru

Organizovano studijsko putovanje kroz Crnu Goru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) organizovala je studijsko putovanje kroz Crnu Goru za domaće učesnike u turizmu, u cilju izgradnje i usavršavanja njihovih profesionalnih kapaciteta.

Putovanje se održava tokom ove sedmice u okviru projekta Evropske unije (EU) ADRION 5 Senses na primjeru dobre prakse, kao i promocije ADRION 5 Senses brenda.

„Program podrazumijeva boravak u hotelima na primorju i sjeveru Crne Gore, kao i u eko rizortu u centralnom dijelu i obuhvata niz raznovrsnih aktivnosti, koje čine inovativan i integrisan turistički proizvod kroz prizmu svih pet čula, koji se može ponuditi potencijalnim turistima”, navodi se u saopštenju.

Iz NTO-a su rekli da je fokus na tematskim aktivnostima za sva čula kao što su večera uz zvuke gitare na eko katunu Vranjak, jahanje konja po obroncima Bjelasice, piknik na obali Biogradskog jezera, aktivnosti poput vožnje bicikala, pravljenja splava, kao i crtanje porteta učesnika od poznatog karikaturiste Darka Drljevića.

„Nakon uživanja u čarima sjevera, putovanje se nastavlja ka primorju, gdje je planirana posjeta selu Skočiđevojka u blizini Svetog Stefana i učestvovanje u pravljenju paštrovskih makarula. Nakon toga, predviđena je posjeta poluostrvu Luštica gdje će učesnici imati priliku da degustiraju maslinovo ulje i da od njega prave sapune”, precizirali su iz NTO-a.

Glavne aktivnosti koje su do sada sprovedene u okviru projekta ADRION 5 Senses su izrada strateškog i akcionog plana, kreiranje logoa, promocija projekta na sajmu u Atini, jednom od najvećih međunarodnih sajmova turizma u Evropi, FITUR u Madridu i BIT u Milanu.

„Tome je prethodila izrada ADRION web platforme i mape senzacija na kojoj se nalaze turistička mjesta od interesa u Crnoj Gori predstavljena kroz pet čula, a o čemu se više informacija može naći na website-u projekta www.adrion5senses.eu”, navodi se u saopštenju.

Aktivnost koja je prethodila studijskom putovanuju je održavanje seminara, koji je takođe za cilj imao jačanje profesionalnih kapaciteta turističkih poslenika.

„Naredna aktivnost koju NTO planira u okviru projekta ADRION 5 Senses jeste organizacija webinara“, dodaje se u saopštenju.

Projekat ADRION 5 Senses finansira se iz fondova EU, u okviru ADRION Jadransko-jonskog programa i obuhvata devet partnerskih organizacija iz Jadransko-jonske regije.

NTO je nosilac projekta za Crnu Goru i aktivno je angažovana na sprovođenju aktivnosti koje imaju za cilj primjenu integrisanog pristupa pri razvoju i promociji senzornog turizma, odnosno stvaranju novih vrsta ponuda u turizmu.

Najčitanije