Naslovnica MINA Business Liko Soho planira gradnju luksuznog hotela u Baru

Liko Soho planira gradnju luksuznog hotela u Baru

Bar, (MINA-BUSINESS) – Ukrajinsko-crnogorska kompanija Liko Soho Group planira da u novembru počne gradnju luksuznog hotela sa pet zvjezdica u Baru, najavio je njen predsjednik Igor Lisov i dodao da je u pitanju investicija vrijedna 150 miliona EUR.

Lisov je objasnio da projekat obuhvata izgradnju hotela sa pet zvjezdica i apartmanskog dijela sa kompletnom pratećom infrastrukturom, koji će se nalaziti na prvim spratovima kompleksa. Prema projektu, koji je odobrio gradski arhitekta, hotel će imati oko 300 smještajnih jedinica, pet restorana, caffe bar, spa centar, igraonicu, kazino i retail zonu.

On očekuje da će po završetku projekta, ukupne površine 120 hiljada metara kvadratnih, biti kreirano između hiljadu i 1,2 hiljade radnih mjesta.

Lisov je saopštio i da bi kompanija do novembra trebalo da počne radove na građevinskoj lokaciji.

„U ovoj fazi smo ispunili uslove, kao što su potpisivanje protokola o stupanju na snagu kupoprodajnog ugovora sa Ministarstvom finansija, a jedan od uslova je bila i isplata cijene zemljišta od oko četiri miliona EUR. Svi uslovi za početak investicije su stečeni, što nam omogućava dalji rad“, rekao je Lisov.

Lisov je već 30 godina na čelu kompanije koja je u Ukrajini realizovala niz projekata, kao što su izgradnja škola, vrtića, medicinskih i sportskih ustanova.

„Do sada smo izgradili više od jednog miliona kvadratnih metara stambenog prostora i obezbijedili punu infrastrukturu. Pažljivo smo birali mjesto na kojem ćemo primijeniti naše bogato građevinsko iskustvo. Takvo mjesto smo našli u Baru, jer vjerujemo da je Crna Gora država sa održivom ekonomskom klimom“, kazao je Lisov.

On je dodao da ga raduje podrška na koju je naišao na sastanku sa predstavnicima države i Opštine.

Lisov smatra da je u pitanju projekat koji je interesantan i sa aspekta arhitekture i privlačenja investicija. On je sa predstavnicima Opštine Bar razgovarao i o privatno-javnom partnerstvu, pa je tako u planu i investicija u sportsku infrastrukturu, za početak kroz izgradnju bazena.

„Veoma je važno da mlađi naraštaji dobiju mogućnost za razvoj kroz sportske aktivnosti. To govori o zdravlju nacije i budućnosti države i veoma mi je drago da smo našli uzajamno razumijevanje sa predsjednikom Opštine Bar“, rekao je Lisov.

On je kazao da se, pored tog kompleksa, planira i gradnja akva parka, gdje će se nalaziti sportske baze za razne oblike vodenih sportova.

Lisov očekuje da će realizacija tog projekta učiniti Bar ekonomski privlačnijim gradom.

On je, u vrijeme globalne borbe protiv pandemije koronavirusa, u prvom kvartalu godine uputio donaciju Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti (NKT), vrijednu 50 hiljada EUR.

Liko Holding uspješno realizuje brojne infrastrukturne projekte u Ukrajini još od 1991. godine. Kompanija je prepoznata kao lider među građevinskim i razvojnim kompanijama, a dobitnik je i najprestižnije građevinske nagrade Ukrajine IBuild.

Najčitanije

Krivična prijava zbog štete budžetu od skoro 300 hiljada EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Službenici Uprave policije podnijeli su krivičnu prijavu protiv osnivača i izvršnog...