fbpx
NaslovnicaMINA BusinessForca podržala zahtjeve ulcinjskih privrednika

Forca podržala zahtjeve ulcinjskih privrednika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nova demokratska snaga – Forca podržala je zabrinutost i zahtjeve ulcinjskih privrednika, smatrajući odluku o zatvaranju barova i restorana u Opštini Ulcinj korakom ka bankrotu preduzeća.

Iz te partije su kazali da su, počev od martovskih mjera, preduzetnici i mala preduzeća direktno bili pogođeni mjerama koje je država preduzela da spriječi pandemiju izazvanu virusom Covid-19.

„Ove mjere su pogoršale ekonomiju grada i građani su jedinu nadu položili u turističku sezonu“, navodi se u saopštenju.

Naredni napad na ekonomiju grada, kako su rekli, realizovan je u toku ljeta kada je granica Crna Gora – Albanija i Crna Gora – Kosovo, odakle dolazi većina turista u Ulcinj, bila zatvorena.

„Opština Ulcinj je jedina pretrpjela ovo zatvaranje jer, podsjećamo, najfrekventniji granični prelazi odakle dolaze turisti u ostale primorske gradove u Crnoj Gori su u jednom trenutku otvoreni“, kazali su iz te partije.

Oni smatraju da je, drakonskim mjerama i bez odgovarajuće pomoći ili nadoknade, gradska privreda ispunila uslove za proglašenje duboke ekonomske krize.

„Odluka o zatvaranju treći put, koja je stupila na snagu prošlog vikenda, primorava gradske privrednike na bankrot i zatvaranje preduzeća. Posljedice koje se još mogu izbjeći mogu biti katastrofalne stvaranjem velikog dodatnog broja nezaposlenih koji će donijeti poteškoće u osiguranju egzistencije“, navodi se u saopštenju.

Ta odluka, koja utiče na ekonomiju građana i grada u cjelini, premašuje mjere savjeta i uputstava, postajući kazna za privrednike i preduzeća koja su u potpunosti poštovala mjere koje su bile na snazi.

„Zbog toga, pozivamo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT), da pokaže razumijevanje na ranije preduzete mjere i pogleda situaciju u cjelini i da povuče ovu odluku kako ne bi došlo do bankrota privrednih subjekata u Ulcinju i njegove privrede u cjelini“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije