NaslovnicaMINA BusinessCrnogorski Telekom počasni član Cortexa

Crnogorski Telekom počasni član Cortexa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski Telekom od danas je počasni član ICT udruženja Cortex, saopšteno je iz te telekomunikacione kompanije.

Pristupnicu za počasno članstvo potpisali su izvršni direktor Cortexa, Tarik Zaimović i direktor Sektora za razvoj servisa i digitalnu transformaciju u Telekomu, Dušan Banović.

„Ovo počasno članstvo nastavak je uspješne saradnje koja traje od osnivanja udruženja, koje okuplja najuspješnije crnogorske kompanije iz sektora informaciono-komunikacionih tehnologija (ICT)“, naveli su predstavnici Telekoma i Cortexa.

ICT Cortex i Crnogorski Telekom su u junu uspješno realizovali takmičenje za učenike Elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice.

“Takmičenje je podrazumijevalo prezentaciju finalnih rješenja projekta praktične nastave, realizovanih kroz partnerstvo članica Cortexa i Elektrotehničke škole, a za najbolji tim Telekom je kao nagradu obezbijedio Arduino paket za robotiku”, podsjetili su iz Telekoma.

Banović je rekao da je Telekom Cortexu podršku pružao na različite načine od samog osnivanja, pa su svi prethodni koraci prirodno vodili do ovog.

„Memorandum o saradnji koji smo potpisali sa Cortexom sredinom godine, pokazao je našu želju da zajedno promovišemo digitalne inovacije i IT vještine u obrazovanju, kao i da zajedno radimo na stvaranju okvira za dalji razvoj ICT ekosistema, ali i unapređivanju i ubrzavanju procesa digitalizacije u Crnoj Gori“, kazao je Banović.

Iako je Cortex mlada organizacija, dosadašnja saradnja je, kako je ocijenio, bila veoma uspješna.

„Vjerujem da ćemo je jednako uspješno nastaviti kroz dalju saradnju na projektima od značaja za crnogorsko društvo, obrazovanje i ICT zajednicu“, poručio je Banović.

Zaimović je saopštio da je bilo veliko zadovoljstvo pokrenuti saradnju sa najvećim telekomunikacionim operaterom u zemlji.

„Posebno smo ponosni na to što je jedna ovakva kompanija prepoznala značaj i postojanje ICT klastera u Crnoj Gori“, naveo je Zaimović.

On je rekao da u Cortexu vole da kažu da samo udruženi mogu više.

„I ovaj korak je dokaz da smo spremni da zajedno djelujemo i stvaramo, unapređujući kako ICT, tako i zajednicu u cjelini. Zahvalni smo za podršku u dosadašnjem radu i radujemo se budućim projektima sa našom novom počasnom članicom“, zaključio je Zaimović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije