fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCijena eurosupera 95 neznatno viša od prosjeka u regionu

Cijena eurosupera 95 neznatno viša od prosjeka u regionu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori neznatno je viša od prosjeka u regionu, dok je eurodizel ispod prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

Prema podacima iz najnovijeg Biltena o cijenama naftnih derivata, litar eurosupera 95 u Crnoj Gori košta 1,14 EUR. U Albaniji se može kupiti za 1,36 EUR, u Hrvatskoj za 1,21 EUR, a u Srbiji za 1,16 EUR.

Litar eurosupera 95 jeftiniji je u Sjevernoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini (BiH), gdje košta 98 centi, odnosno 94 centa.

Najjeftiniji eurosuper 95 plaćaju građani Bugarske 89 centi, a najskuplji stanovnici Holandije 1,57 EUR.

Kada je u pitanju eurodizel, litar u Crnoj Gori košta 97 centi, u Albaniji 1,36 EUR, Srbiji 1,21 EUR, a Hrvatskoj 1,11 EUR.

Litar eurodizela jeftiniji je u BiH gdje košta 93 centa i Sjevernoj Makedoniji 80 centi, što je najniže u Evropi. Najskuplji eurodizel plaćaju građani Albanije.

Ministarstvo, odnosno njegov Direktorat za energetiku, na sedmičnom nivou, objavljuje osnovne podatke u vezi sa maloprodajom naftnih derivata, odnosno uporedne cijene goriva u okruženju.

Najčitanije

sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu

Odbor danas o inicijativi za saslušanje Spajića i Šaranovića

Podgorica, (MINA) – Odbor za bezbjednost i odbranu raspravljaće danas o inicijativi za kontrolno...