fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAkcenat pojačanog nadzora na suzbijanju sive ekonomije

Akcenat pojačanog nadzora na suzbijanju sive ekonomije

Bar, (MINA-BUSINESS) – Sve aktivnosti inspekcijskih službi u Baru realizovale su se u skladu sa planom pojačanog nadzora u ljetnjoj turističkoj sezoni, sa akcentom na suzbijanju sive ekonomije i poštovanju epidemioloških mjera, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Direktor Uprave za inspekcijske poslove, Ilir Harasani, je sa pomoćnicom Anom Vujošević održao u srijedu sastanak u Baru sa glavnom sanitarnom inspektorkom Karmelom Mujičić, zaduženom za koordinaciju inspekcija u tom gradu.

Na sastanku je ocijenjeno da su se u zavinosti od situacije na terenu organizovale efikasne i pravovremene kontrole radi što efektnijeg otklanjanja nepravilnsti.

“Zdravstveno-sanitarna inspekcija u saradnji sa pripadnicima Uprave policije kontrolisala je kontinuirano poštovanje rješenja o samoizolaciji, i u ovim kontrolama nije bilo nepravilnosti, pa smo zahvalni građanima Bara što su ova rješenja bez izuzetka poštovali ne rizikujući krivičnu odgovornost”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je saopšteno da je veoma važno da su se uvjerili da su inspektori djelovali preventivno u svim slučajevima u kojima je takvo postupanje postizalo svrhu, te su privrednici opominjani bez izricanja kazni.

“Međutim, za rad bez dozvole i neprijavljivanje radnika, kao i za sve manifestacije sive ekonomije nije bilo tolerancije, te su za takve prekršaje izricane novčane kazne i preduzimane druge mjere iz naših nadležnosti”, rekli su iz UIP-a.

U Baru, kako se dodaje, još traje pojačani nadzor, pa će se stalnim aktivnostima, naročito na polju poštovanja epidemioloških mjera u narednom periodu nastaviti istim tempom.

“Podvući ćemo i ovom prilikom da je bitno da svi poštuju važeće mjere, kao i da je vakcinacija svih građana put do vraćanja u normalne tokove življenja i uopšte napredak naše ekonomije, pa apelujemo na građane da svojim odgovornim djelovanjem daju svoj lični doprinos opštem dobru”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Cilj Samita pokretanje regiona

Tivat, (MINA-BUSINESS) – ESG Adria Samit, koji je u četvrtak završen u Tivtu, imao...