fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZavršena promjena vlasništva u Telenoru Crna Gora

Završena promjena vlasništva u Telenoru Crna Gora

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija 4iG postala je 100 odsto vlasnik Telenora Crna Gora, nakon što je crnogorska Agencija za zaštitu konkurencije odobrila akviziciju i završetak finansijske transakcije.

„Cilj mađarskog vlasnika je da proširi i unaprijedi usluge koje crnogorski mobilni operator pruža. Promjenom vlasništva Telenor Crna Gora će nastaviti da, uobičajeno visokim kvalitetom, pruža usluge građanima i poslovnim korisnicima“, navodi se u saopštenju 4iG.

Pristupanje Telenora Crna Gora 4iG Grupi je, kako je saopšteno, važan korak za kompaniju čije se akcije kotiraju na berzi u Budimpešti, a koja je tokom prethodne godine i po, najavila i realizovala značajne akvizicije u sektoru telekomunikacija u Mađarskoj, na Zapadnom Balkanu i na Bliskom istoku.

Predsjednik i izvršni direktor 4iG Grupe, Gellert Jaszai, kazao je da zaposleni i menadžment Telenora Crna Gora, koji su tokom posljednjih godina izgradili jednu izvanrednu kompaniju, predstavljaju značajnu vrijednost za 4iG Grupu.

foto: Telenor

„Smatramo kompaniju strateškom investicijom i sa svojim uslugama planiramo dugoročno prisustvo u Crnoj Gori”, rekao je Jaszai.

On je dodao da podržavaju sadašnji menadžment tim Telenora Crna Gora i računaju na zaposlene u kompaniji, da će nastaviti rast na crnogorskom tržištu mobilne telefonije, baziran na temelju profesionalnih usluga kompanije.

4iG vidi značajan potencijal rasta na Zapadnom Balkanu. Kompanija očekuje da bi ekonomski rast u regionu u narednih pet godina mogao biti značajno podstaknut proširenjem Evropske unije.

4iG, kako se zaključuje, konstantno istražuje mogućnosti ulaganja u ICT sektor. Pored Crne Gore, mađarska grupa se širi i u Albaniji.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije