fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZajedno u podizanju poreske discipline

Zajedno u podizanju poreske discipline

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora će imati podršku Velike Britanije u podizanju poreske discipline kroz zajednički projekat iz oblasti suzbijanja sive ekonomije, saopšteno je na sastanku crnogorskog ministra održivog razvoja i turizma, Pavla Radulovića i britanske ambasadorke, Alison Kemp.

„Zajednički je ocijenjeno da je neophodno pojačati kontrole rada turističkih poslenika i unaprijediti funkcionisanje lokalnih sekretarijata po tom pitanju, sve u cilju podizanja prihoda u državnom i lokalnim budžetima“, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Radulović je kazao da se u Ministarstvu intenzivno radi na pravljenju baze podataka izdavalaca privatnog smještaja koji nijesu registrovani.

„I pored rekordne sezone, nelegalan smještaj i neregistracija gostiju su naši problemi. Oni koji na ovaj način zarađuju novac moraju znati da budućim generacijama – našoj djeci, zakidaju prihode za školovanje i zdravstvo“, naveo je Radulović.

Na sastanku je zaključeno da dvije države imaju dobru saradnju i da se bilježi sve veća posjećenost britanskih turista Crnoj Gori.

Iz Ministarstva su saopštili da je u Crnoj Gori od januara do novembra prošle godine boravilo više od 45 hiljada gostiju iz Velike Britanije, a ostvarena je i dobra saradnja sa britanskim turoperatorima i turističkim agencijama.

Radulović i Kemp su razgovarali i o zagađenju životne sredine plastičnim otpadom, u čijem će regulisanju Velika britanija pružiti podršku Crnoj Gori.

Najčitanije