fbpx
NaslovnicaMINA BusinessŽabljak spremno dočekuje prve goste

Žabljak spremno dočekuje prve goste

Žabljak, (MINA-BUSINESS) – Žabljak i ove zime spremno dočekuje prve goste, a zvanično otvaranje sezone biće 21. decembra, saopštili su iz Turističke organizacije (TO) tog grada.

Iz TO su agenciji Mina-business kazali da je prvi snijeg pao početkom decembra tako da se tek u nastavku sezone očekuje rast broja turista, kako iz Crne Gore tako i iz regiona.

“Zvanično otvaranje zimske sezone je 21. decembra kada će uz prigodan program u organizaciji Skijališta Crne Gore i Nacionalne turističke organizacije (NTO) početi sa radom oba skijališta u gradu pod Durmitorom”, rekli su iz TO.

Tada, kako su dodali, očekuju posjetu i prvih ovogodišnjih skijaša.

Iz TO su saopštili da će gostima na usluzi i ove sezone biti deset hotela sa preko 700 kreveta, jedan pansion sa 40 kreveta, kao i preko 200 jedinica privatnog smještaja sa oko 1,3 hiljade kreveta.

“Najbolja popunjenost kapaciteta u individualnom i kolektivnom smještaju očekuje se svakako za novogodišnje praznike. Doček će tradicionalno biti organizovan u svim caffe barovima u gradu, brojnim restoranima, ali i nekim hotelima”, naveli su predstavnici TO.

Oni su poručili da su skijališta spremna za rad i da ljubitelje skijanja čeka preko pet kilometara staza.

“Nadamo se da će u nastavku sezone biti još padavina kako bi skijališta nesmetano radila cijele sezone”, kazali su iz TO.

U TO očekuju da će ove zimske sezone Žabljak posjetiti više turista i da će se tako nastaviti trend rasta broja turista u odnosu na prethodne godine.

“Statistički podaci kojima raspolažemo ne ostavljaju prostora za zabrinutost i drugačija očekivanja. Bukiranja su krenula već u novembru. U TO ovu godinu završavamo uspješno i u novu deceniju ulazimo sa sjajnim rezultatima iz prethodne”, zaključili su iz TO.

Najčitanije