fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryZa imovinu Oboda ponudili 2,5 miliona EUR

Za imovinu Oboda ponudili 2,5 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prijestonica Cetinje jedina je dostavila ponudu na oglas za kupovinu imovine Oboda, za koju je ponudila 2,5 miliona EUR, saznaju Dnevne novine.

Riječ je o gornjem kompleksu nekadašnjeg privrednog giganta, površine oko 150 hiljada kvadrata, koji uključuje fabriku veš mašina, skladišta i kancelarije.

Ponudu je u utorak u Privrednom sudu otvorio stečajni upravnik cetinjske fabrike Nikola Vujačić, u prisustvu punomoćnika Prijestonice Marka Brnovića.

“Uz ponudu je dostavljen dokaz o uplati depozita u iznosu od 25,51 hiljada EUR”, navodi se u zapisniku.

Vujačić je kazao da ponuda Prijestonice ispunjava sve uslove propisane oglasom i da će odluku o njoj donijeti u toku naredne sedmice.

Skupština Prijestonice je na sjednici u oktobru usvojila predlog inicijative za kupovinu imovine Gornjeg Oboda, čime je suštinski podržana incijativa cetinjske Socijaldemokratske partije (SDP) da se dio budžeta te lokalne samouprave za narednu godinu upotrijebi na taj način.

Prijestonica će, ukoliko ponuda bude prihvaćena, iskoristiti zapuštene hale za prihvlačenje investitora, smještaj malih i srednjih preduzeća i za otvaranje novih radnih mjesta.

Oglasom, koji je bio otvoren do utorka, predviđena je bila i prodaja poslovnog prostora u Pančevu od 79 kvadrata po cijeni od 39,9 hiljada EUR, kao i opreme i repromaterijala procijenjenih na oko 100 hiljada EUR, ali za taj dio imovine nije bilo ponuda.

Najčitanije

Akcija za socijalnu pravdu

Krivična prijava VDT-u zbog dodjele koncesije u Nikšiću

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Akcija za socijalnu pravdu (ASP) uputila je Vrhovnom državnom tužilaštvu (VDT)...