fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVlast da revitalizuje resurse pljevaljskog kraja

Vlast da revitalizuje resurse pljevaljskog kraja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Pred sadašnjim i budućim opštinskim i državnim vlastima je ozbiljan zadatak da se oporave i revitalizuju industrijski i prirodni resursi pljevaljskog kraja, poručio je premijer Dritan Abazović čestitajući Dan opštine Pljevlja.

„Smanjenje emisije štetnih gasova, ekološka rekonstrukcija svih postrojenja, energetska efikasnost, korišćenje čistih goriva, toplifikacija, unaprjeđenje životne sredine i održivost, izgradnja ciglane, ultimativni su uslovi kako bi se ubuduće moglo pristupati realizaciji privrednih investicija“, naveo je Abazović.

On je dodao da su Pljevlja grad koji decenijama trpi najveću nepravdu, dajući puno Crnoj Gori, njenoj ekonomiji i svim njenim građanima, istovremeno imajući od toga veoma male ili nikakve koristi.

„Racionalnim i iskrenim zalaganjem, planski ćemo dinamizirati i intenzivirati održivi razvoj Pljevalja, u zajednici sa ostalim opštinama sjeverna Crne Gore. Ona svojim bogatim energetskim, prirodnim, agrarnim i etno – turističkim mogućnostima, može sasvim zaokružiti kvalitetnu, konkurentnu, autohtonu ponudu na regionalnom i evropskom tržištu, a građanima Pljevalja i državi obezbjediti bolju uposlenost i izvjesniju i sigurniju budućnost“, rekao je Abazović.

On je čestitao praznik uvjeren da se optimizam temelji na realnim procjenama, solidarnosti i društvenoj odgovornosti svih subjekata šire društvene zajednice, uz želju da se promijeni nepravedan odnos države prema toj opštini.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije