fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVlada da pripremi analizu opravdanosti osnivanja državne razvojne banke

Vlada da pripremi analizu opravdanosti osnivanja državne razvojne banke

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada bi trebalo da pripremi sveobuhvatnu analizu opravdanosti osnivanja državne razvojne banke, ocijenio je poslanik Socijaldemokrata (SD), Boris Mugoša.

“Sugerišem aktuelnoj Vladi, kao što sam predlagao i prethodnoj, da pripremi sveobuhvatnu analizu opravdanosti osnivanja državne razvojne banke, sa posebnim akcentom na pitanje transformacije Investiciono-razvojnog fonda (IRF) u razvojnu banku”, naveo je Mugoša u saopštenju.

SD se, kako je podsjetio, godinama zalaže za osnivanje državne razvojne banke.

Mugoša je kazao da je stanje crnogorske ekonomije, koje je dodatno usložnjeno posljedicama pandemije koronavirusa, još jedna potvrda ispravnosti zalaganja SD-a za crnogorsku razvojnu banku, koja bi bila jaka potpora oporavku ekonomije i jačanju njenog razvojnog potencijala i njene konkurentnosti.

“Mnoge razvijene zemlje odavno imaju svoje razvojne banke. Uostalom, Hrvatska i Slovenija imaju svoje razvojne banke još od 1992. godine, koje značajno doprinose unapređenju performansi njihovih privreda, a posebno važnu ulogu imaju u ublažavanju negativnih posljedica aktuelne pandemije”, zaključio je Mugoša.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije