fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUPCG i Monstat potpisali sporazum o saradnji

UPCG i Monstat potpisali sporazum o saradnji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Direktor Monstata Miroslav Pejović i predsjednik Unije poslodavaca (UPCG) Slobodan Mikavica potpisali su danas sporazum o saradnji, u cilju realizacije zajedničkih inicijativa i programa.

Na sastanku koji je tom prilikom održan u prostorijama Monstata, potpisnici su istakli da sporazum predstavlja polaznu tačku buduće saradnje, koja će biti realizovana kroz zajedničke inicijative i programe, a sve u cilju razvoja i popularizacije zvanične statistike među biznis zajednicom i širom javnosti.

“Predmet sporazuma odnosi se na međusobnu razmjenu informacija i podataka o istraživanjima, ekonomskim i drugim analizama, kao i radu u oblasti izdavaštva, publikacija i vodiča”, navodi se u saopštenju UPCG.

Pejović i Mikavica su ocijenili da se posebna pažnja mora posvetiti realizaciji informativnih događaja i edukativnih programa za crnogorske privrednike, kako bi se podstakao značaj njihove uloge u redovnom dostavljaju podataka o ostvarenim rezultatima u poslovanju i time akcentovao uticaj kvaliteta, dostupnosti i vjerodostojnosti statističkih podataka.

Oni su konstatovali da upravo prikupljeni podaci od biznis zajednice čine osnov za planiranje politika koje podržavaju održivi razvoj i ekonomsku stabilnost, dalju analizu ekonomskih i društvenih kretanja u zemlji, kao i donošenje odluka kada su u pitanju tržište rada i zapošljavanje.

Sastanak je zaključen ocjenom da institucionalno djelovanje Monstata i UPCG, precizirano danas potpisanim sporazumom, potvrđuje snagu udruženog djelovanja i kao takvo doprinijeće unapređenju sveukupnog poslovnog ambijenta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije