fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUniprom raskida saradnju sa 300 zaposlenih

Uniprom raskida saradnju sa 300 zaposlenih

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Uniprom će, kako su saopštili njeni predstavnici, od četvrtka raskinuti poslovno tehničku saradnju sa oko 300 zaposlenih u primarnoj proizvodnji.

Kompanija Uniprom obavijestila je Vladu, premijera i nadležna ministarstva o činjenici da Uprava prihoda i carina (UPC) neće da vrati poresku pretplatu od 7,8 miliona EUR, odlukom direktora te institucije i načelnika odjeljenja za velike poreske obveznike.

“Ovakvim ponašanjem namjerno je ugrožena likvidnost kompanije Uniprom i egzistencija zaposlenih, ali i svih u repro lancu, od čega najviše Luke Bar i Montecarga”, navodi se u saopštenju.

Iz Uniproma su rekli da su obaviješteni da će radnici danas u 13 sati blokirati put prema aerodromu, u znak protesta.

Protiv odgovornih službenika UPC kompanija Uniprom će podnijeti krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja, kao i za naknadu štete, jer su ino-partneri već pokrenuli tužbe zbog štete koju i oni trpe zbog odugovlačenja finansijskih obaveza.

Iz Uniproma su u pismu upućenom direktoru UPC, Radu Miloševiću, naveli da je ta institucija nanijela štetu kompaniji, jer svojom samovoljom i zloupotrebom ovlašćenja ne dozvoljava Unipromu da dobije svoja sredstva po osnovu PDV pretplate u iznosu od 7,8 miliona EUR.

“Vaša odlučnost i upornost da nanosite štetu je nesporna, jer prispjela obaveza, izvršene kontrole i više naših urgencija vam nijesu bili upozorenje niti uticalo na vas da postupate u skladu sa zakonom”, navodi se u pismu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije