fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUgostitelji da zaposle domaće radnike

Ugostitelji da zaposle domaće radnike

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nevladina organizacija (NVO) Ugostitelji Crne Gore pozivala je ugostitelje koji traže radnike tokom sezone da im se jave do 10. juna, ali i da angažovanjem domaće radne snage doprinesu oporavku privrede.

Oni su objasnili da se zainteresovani mogu prijaviti na e-mail adresu [email protected] ili pozivom na broj 068/044-488.

„Ovo je odličan način za pronalazak kvalitetne radne snage za sezonske poslove. Pozivamo vas da se prijavite i date doprinos oporavku ekonomije, tako što ćete zaposliti domaće radnike, umjesto stranih“, poručili su iz NVO Ugostitelji.

Oni su dodali da se na prethodne pozive za domaće radnike, koji ove sezone žele da rade na crnogorskom primorju, javio veliki broj potencijalnih radnika sa višegodišnjim iskustvom u struci.

Uspostavljena je i saradnja sa Karijernim centrom Univerziteta Crne Gore, u cilju afirmacije sezonskih poslova i zarada.

„Nakon 10. juna očekujemo i prijave velikog broja zainteresovanih studenata koji su prethodnih sezona radili na poslovima u ugostiteljskom sektoru, tokom ljetnje pauze“, navodi se u saopštenju.

Iz NVO Ugostitelji su ponovili da je važno da prioritet imaju crnogorski građani, posebno oni koji su već godinama u sektoru ugostiteljstva, a koji su, zbog koronakrize, najviše osjetili teret.

„Ovo je trenutak kada svi treba i moramo da pokažemo odgovornost, da se što bolje spremimo za glavnu sezonu, od koje ne zavise samo prihodi hotelijera i ugostitelja na crnogorskom primorju, već i čitave države, jer svi znamo koliko je ona važna za sve“, navodi se u saopštenju.

Najčitanije

Unija slobodnih sindikata

Odlukom Vlade spriječeno dalje osipanje kadra Instituta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odlukom Vlade da isplati jednokratnu novčanu pomoć radnicima Instituta „Simo Milošević“,...