fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU januaru naplaćeno 56,45 miliona carinskih prihoda

U januaru naplaćeno 56,45 miliona carinskih prihoda

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Naplata carinskih prihoda u januaru je iznosila 56,45 miliona EUR, što je 32,45 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Prema mjesečnom izvještaju Uprave prihoda i carina, u januaru je izvršeno akciznih povraćaja sredstava u iznosu od 650,02 hiljade EUR.

“Ostvarena neto naplata za januar iznosila je 55,8 miliona EUR”, precizirali su iz Uprave.

Od ukupno naplaćenih prihoda u januaru, na porez na dodatu vrijednost (PDV) pri uvozu se odnosilo 32,17 miliona EUR, na akcize 22,3 miliona EUR, na carinu 1,78 miliona, na porez na kafu 190,9 hiljada EUR, a na ostale prihode 6,08 hiljada EUR.

U strukturi naplaćenih akciza najviše su zastupljeni akciza na mineralna ulja i njihove derivate sa 57,48 odsto, zatim akciza na duvanske proizvode sa 34,08 odsto, na alkohol i alkoholna pića sa 4,05 odsto, a na gaziranu vodu 2,17 odsto.

Ostale prihode, kako je objašnjeno, čine prihodi po osnovu novčanih kazni u prekršajnom postupku, prihodi od prodaje carinske robe, kamate za neblagovremeno plaćanje carine i carinskih dažbina.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Unija slobodnih sindikata

Odlukom Vlade spriječeno dalje osipanje kadra Instituta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odlukom Vlade da isplati jednokratnu novčanu pomoć radnicima Instituta „Simo Milošević“,...