fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU budžetu Opštine Tivat oko pet miliona EUR

U budžetu Opštine Tivat oko pet miliona EUR

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Lokalna administracija Opštine Tivat je u prethodnih godinu uradila veliki posao, saopštili su njeni predstavnici i dodali da je trenutno u budžetu oko pet miliona EUR.

Potpredsjednik Opštine, Vladimir Arsić, je na svečanoj sjednici povodom Dana Opštine kazao da je lokalna administracija Tivtu i Tivćanima dala povod za slavlje i ponos.

Arsić je naveo da je aktuelna vlast uspjela da konsoliduje finansijsku situaciju.

Zatečeni dug od četiri miliona EUR je vraćen i sada u budžetu imaju oko pet miliona EUR, prenosi agencija CGNews.

“Rezultate su dale sve uštede koje smo sproveli, ali smo jednak uspjeh pokazali i na prihodovnoj strani. Porez na nepokretnosti je već početkom novembra naplaćen u iznosu od 98 odsto, dok je naknada za komunalno opremanje naplaćena u iznosu od 4,11 miliona EUR ili 206 odsto”, precizirao je Arsić.

On je kazao i da je uprkos vanredno teškim okolnostima epidemije na svjetskim razmjerama ostvarena uspješna turistička sezona sa preko 90 hljada dolazaka i 750 hiljada ostvarenih noćenja.

“Godina za nama svakako nije bila i nije mogla biti godina investicija i velikih infrastrukturnih projekata. Međutim, učinili smo sve što je do nas, da kraj ove i naredna godina to bude“, saopštio je Arsić i dodao da ih do kraja godine očekuje realizacija projekata vrijednosti dva miliona EUR.

Arsić je poručio da će opština u narednoj godini nastaviti sa značajnim ulaganjima u putnu infrastrukturu i obalna šetališta.

“Insistiraćemo da nam država bude partner u izgradnji i rekonstrukciji škola i vrtića, što je prioritet u jednom od rijetkih crnogorskih gradova, koji i dalje bilježi pozitivnu stopu nataliteta”, naveo je Arsić.

On je najavio i velika ulaganja u sportsku infrastrukturu od 400 hljada EUR.

Posebnu pažnju u narednom periodu, kako je rekao Arsić, opština će posvetiti pitanju upravljanja otpadom, ali i efikasnijem i svrsishodnijem korišćenju prostora, kao najveće vrijednosti koju posjeduju.

Tradicionalno i ove godine uručene su studentske nagrade za ovu godinu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije