fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTurizam dobra prilika za poslovnu saradnju Crne Gore i Albanije

Turizam dobra prilika za poslovnu saradnju Crne Gore i Albanije

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Odnosi Crne Gore i Albanije tradicionalno su dobri i prijateljski, a saradnja se može dodatno unaprijediti u sektoru turizma, ocijenili su gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan i albanski ambasador Ridi Kurtezi.

Kašćelan i Kurtezi su naveli da građani dvije zemlje dijele, između ostalog, i brojne istorijske i porodične veze, ali i evropsku perspektivu, te dobre prilike za poslovnu saradnju i zajedničke projekte, posebno u sektoru turizma.

“Kašćelan i Kurtezi uvjereni su da će Crna Gora i Albanija nastaviti da jačaju saradnju u svim oblastima od obostranog značaja, čemu u punom kapacitetu doprinose crnogorska i albanska manjina u objema zemljama”, navodi se u saopštenju Prijestonice.

Kašćelan je upoznao Kurtezija da se nedavno susreo sa predsjednikom Crnogorske zajednice u Albaniji Marinkom Ćulafićem, te je iznio očekivanja da će ambasador pomoći da se uvaži značaj i status koji ova organizacija ima za naše građane u Albaniji.

Kašćelan je predstavio i investicione potencijale Cetinja, sa posebnim osvrtom na biznis zonu u Obodu, kao i na lokaciju gdje se nekada nalazio hotel Lokanda, a gdje je planirana gradnja njegove savremene replike.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Jakšići četvrtoplasirani u Austriji

Podgorica, (MINA) - Crnogorski automobilista Vasilije Jakšić kao četvrtoplasirani završio je premijernu trku nove...