fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryTuristička inspekcija pojačano kontroliše skijališta

Turistička inspekcija pojačano kontroliše skijališta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Inspekcije Uprave za inspekcijske poslove od kraja decembra pojačano sprovode nadzor u zimskim turističkim centrima na sjeveru Crne Gore.

Turistička inspekcija tokom zimske turističke sezone, pored svojih drugih nadležnosti, naročito kontroliše rad skijališta, i to s aspekta organizacije i uređenja, uslova bezbjedosti na stazi i pružanja usluga škole skijanja.

“Turistička inspekcija kontroliše pružanje usluga na skijalištima Savin Kuk i Javorovača na Žabljaku, Kolašin 1450 na Jezerinama, Vučje u blizini Nikšića, Turjak u Rožajama i Lokve u Beranama”, navodi se u saopšenju.

Dežurni inspektor je, kako se dodaje, stalno prisutan na skijalištu, gdje prati rad poslodavca, pružanje usluga gostima i reaguje odmah u slučaju primjedbi korisnika usluga.

“Posebna pažnja je poklonjena nadzoru rada instruktora za skijanje u dijelu posjedovanja licence za rad, odnosno radu ski škola”, kazali su iz NTO.

Bezbjednost skijaša je, kako su naveli, na prvom mjestu, pa inspektori obavljaju i nadzor kretanja vozila na motorni pogon takozvanih motornih sanki i slično, koja se često koriste na prostoru koji obuhvata skijalište.

“Takođe, kada je riječ o zaštiti bezbjednosti korisnika ski usluga mlađih od 18 godina, Turistička inspekcija naročito kontroliše poštovanje zakonske obaveze nošenja kacige prilikom skijanja”, rekli su iz NTO.

U cilju stalnog rasta i očuvanja turističkog brenda Crne Gore, inspekcija posebno uzima u obzir sve prijave koje pristižu od korisnika usluga, pa je u svakom ski centru vidno istaknut plakat sa natpisom Turistička inspekcija u funkciji ski gosta, sa brojem telefona dežurnog inspektora.

Najčitanije