fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTelenor mreža najbolja na testu prema Umlaut mjerenju

Telenor mreža najbolja na testu prema Umlaut mjerenju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Telenor mreža osvojila je prestižno priznanje Best in test na nezavisnom i uporednom mjerenju kvaliteta mobilnih mreža u Crnoj Gori, koje je sprovela međunarodna kompanija Umlaut, ranije poznata kao P3.

Iz Telenora je saopšteno da je mjerenje Umlauta u Crnoj Gori sprovedeno u periodu od aprila do septembra i obuhvatilo je 5,9 miliona uzoraka uzetih od 5,8 hiljada korisnika.

Generalni direkor Telenora Crna Gora, Branko Mitrović, kazao je da se, kada planiraju razvoj mreže, vode prije svega potrebama korisnika.

„Izgradnjom novih baznih stanica i nadogradnjom postojećih na više od 50 lokacija u ovoj godini, uvećali smo pokrivenost i kapacitete Telenor mreže, kako bi obezbijedili dobru povezanost za građane i institucije Crne Gore, naročito u trenucima krize uzrokovane koronavirusom, kad se sve više aktivnosti odvija onlajn“, naveo je Mitrović.

On je rekao da je Umlaut priznanje Best in test potvrda da je kompanija na pravom putu i rezultat je njihovih dugoročnih ulaganja i usmjerenja da korisnicima obezbijede vrhunsko iskustvo u korišćenju mobilnih usluga.

„Stabilna i pouzdana mreža koja ima dovoljno kapaciteta da podrži rastući mobilni i internet saobraćaj nastavlja da bude u vrhu naših prioriteta“, saopštio je Mitrović.

Umlaut je internacionalna tehnološka i konsultantska kompanija koja mjeri kvalitet mobilnih mreža u više od 120 zemalja i koristi inovativnu crowdsourcing metodologiju, koja prikazuje realno korisničko iskustvo.

Sertifikat Best in Test dokaz je kvaliteta pojedine mobilne mreže, a na osnovu njihovih rezultata, operatori širom svijeta rade na unapređivanju performansi svojih mreža.

Telenor je dobio priznanje Best in test za najbolji rezultat u ukupnim performansama i u kategoriji pokrivenost mobilnim internetom u Crnoj Gori.

Generalni direktor telekomunkacionog sektora u kompaniji Umlaut, Hakan Ekmen, čestitao je Telenoru Crne Gore na Best in test priznanju i osvojenih 891 poena.

„Pored ovog priznanja, Telenor mreža je ocijenjena i najboljim rezultatom u kategoriji pokrivenosti mobilnim internetom. Umlaut uporedno testiranje mreža je standard u telekomunikacionoj industriji, jer objektivno i transparentno procjenjuje globalnu digitalnu infrastrukturu“, kazao je Ekmen.

Najčitanije

Čađenović predsjednik Odbora direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dosadašnji izvršni direktor Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Vladimir Čađenović, izabran je...