fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTelekom i ove godine najvredniji telekomunikacioni brend u Evropi

Telekom i ove godine najvredniji telekomunikacioni brend u Evropi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Deutsche Telekom se još jednom našao među najuspješnijim globalnim telekomunikacionim kompanijama, dok je Telekom, i ove godine, proglašen za najvredniji telekomunikacioni brend u Evropi.

Deutsche Telekom se ove godine našao na drugom mjestu na svjetskoj telekom sceni, iza američke kompanije Verizon, a pretekavši telekomunikacione gigante AT&T i China Mobile.

U Crnoj Gori Deutsche Telekom grupa prisutna je preko Crnogorskog Telekoma, koji je u oktobru prošle godine proslavio 15 godina T brenda.

“Snaga brenda ogleda se u unutrašnjem osjećaju korisnika prema kompaniji. Upravo zahvaljujući inovativnim rješenjima i kontinuiranom unapređivanju korisničkog iskustva, Crnogorski Telekom, koji pod T brendom posluje od 2006. godine, bilježi kontinuirani rast zadovoljstva svojih korisnika, a samim tim i snage brenda u Crnoj Gori2, navodi se u saopštenju Crnogorskog Telekoma.

Deutsche Telekom grupa je, prema posljednjem izvještaju Brand Finance Global 500, jedan od najvrednijih brendova na svijetu.

Vrijednost Telekom brenda procijenjena je na 60,2 milijarde USD, što je 18 odsto više u odnosu na prethodnu godinu i predstavlja najveću vrijednost brenda u njegovoj istoriji.

“Britanska konsultantska kuća, Brand Finance, svake godine procjenjuje najvrednije brendove u svijetu. Rast vrijednosti brenda Deutsche Telekom grupe objašnjava održivim ulaganjem u razvoj mreže i digitalnih tehnologija, kao i u korisničko zadovoljstvo, ali i visokim rastom broja korisnika, naročito u Sjedinjem Američkim Državama (SAD). Uz to, izdvojili su i napredak u razvoju i širenju 5G i optičke mreže”, dodaje se u saopštenju.

Prema Brand Finance Global 500 izvještaju, osim što je na prvom mjestu među evropskim telekom brendovima, Deutsche Telekom je zauzeo drugu poziciju na listi najvrednijih njemačkih brendova, pozicioniravši se odmah poslije Mercedes-Benza, a ispred Volkswagena i BMW-a.

Za najvredniji brend na svijetu proglašen je Apple, koji je u toj trci pobijedio Amazon i Google.

Deutsche Telekom se na ukupnoj listi od oko pet hiljada svjetskih brendova, koje Brand Finance procjenjuje, našao na 17. mjestu.

Više informacija o Brand Finance Global 500 dostupno je na sajtu www.brandfinance.com.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije