fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSNP: Odović da ne vrši pritisak na službenike UPC

SNP: Odović da ne vrši pritisak na službenike UPC

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Socijalistička narodna partija (SNP) osuđuje ponašanje državnog sekretara u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, Janka Odovića, koji, kako tvrde, vrši pritisak na službenike Uprave prihoda carina, kako bi prestali sa prikupljanjem potpisa podrške smijenjenom vršiocu dužnosti direktora Aleksandru Damjanoviću.

„Koristimo i ovu priliku da upozorimo Odovića i sve koji se bave ovim načinom “dobronamjernih razgovora” da smo čvrsto vjerovali da su ovakve metode prevaziđene, te da su ostale samo kao dio DPS arsenala manipulacija i ucjena“, navodi se u saopštenju SNP-a.

U SNP-u su, kako su kazali, sigurni da „pomenuta gospoda“ odlično znaju da su sloboda mišljenja i slobodnog izražavanja osnovna ljudska prava i da ovaj način “komunikacije” ne doprinosi stvaranju pozitivnog imidža, koji bi trebalo da krasi funkcionere Vlade.

„SNP vjeruje da je ovo samo izolovan slučaj u ponašanju državnih funkcionera. Pozivamo Odovića da ne zloupotrebljava svoju trenutnu funkciju koju pokriva, te da ostavi slobodu radnicima da na svoj način iskazuju odnos prema pojedincima, kao i slučajevima koji ovih dana opterećuje i Upravu, ali i cjelokupno društvo i Vladu“, zaključuje se u saopštenju.

Zaposleni u Upravi sakupljali su potpise u znak podrške Damjanoviću, kojem Vlada na elektronskoj sjednici u četvrtak nije produžila funkciju vršioca dužnosti direktora UPC. Za novu vršiteljku dužnosti imenovana je Milena Petričević.

Zaposleni bi danas trebalo da resornom ministru Milojku Spajiću i premijeru Zdravku Krivokapiću predaju inicijativu da preispitaju odluku i na čelo UPC vrate Damjanovića.

Ranije je najavljeno da će se nastaviti sakupljanje potpisa zaposlenih, ali i građana.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije