fbpx
NaslovnicalinkSjutra počinje akcija Limitirane cijene

Sjutra počinje akcija Limitirane cijene

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Akcija Limitirane cijene počinje sjutra i trajaće do 31. januara naredne godine, saopštio je potpredsjednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja Nik Gjeloshaj i pozvao građane da prijave svaku trgovinu koja je ne bude poštovala.

Akcija podrazumijeva ograničavanje marži na proizvode od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi i sadrži listu od 71. proizvoda.

“Sve trgovine su imale dovoljno vremena da se pripreme. Izrađen je malo izmijenjeni logo koji će biti korišćen u trgovinama, kako bi bili obilježeni svi artikli koji će biti sniženi. Pripremljena su i obavještenja građanima kako bi i oni bili informisani o svim proizvodima koji će biti na limitiranoj cijeni”, rekao je Gjeloshaj na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade.

Građani će biti obaviješteni i SMS porukama, a u pripremi su i flajeri koji će biti distribuirani do skoro svih domaćinstava u Crnoj Gori.

Gjeloshaj je dodao i da će svi građani biti u mogućnosti da prijave bilo koju trgovinu koja ne poštuje odluku, a i tržišna inspekcija će raditi svoj dio posla.

“Naši građani biće od sjutra u prilici da kupuju više od hiljadu artikala po limitiranim cijenama”, dodao je Gjeloshaj.

Lista proizvoda je za oko 60 odsto proširena u odnosu na listu iz marta koja je obuhvatala 43 proizvoda.

Vlada je danas utvrdila i Predlog zakona o potrošačkim kreditima, kojim će biti ukinute naknade za troškove obrade i prijevremenu otplatu stambenih kredita, a biće uvedena i najviša dozvoljena efektivna kamatna stopa na potrošačke kredite.

„U potrošačke kredite, između ostalog, računaju se stambeni krediti, gotovinski krediti za penzionere, hipotekarni krediti, krediti za rekonstrukciju i adaptaciju, krediti za refinansiranje, krediti za kupovinu motornog vozila i krediti za obrazovanje“, naveo je Gjeloshaj.

Radi se o, kako je dodao, kreditima za građane.

On je rekao da je predloženi zakon o potrošačkim kreditima u potpunosti usklađen sa evropskim partnerima, i da je usklađen i sa Savjetom Centralne banke (CBCG).

„Ovo će imati pozitivne efekte na potrošače odnosno naše građane. Nastavljamo da im poboljšavamo standard kako bi imali benefite od svih odluka i zakonskih rješenja koje donosi Vlada“, zaključio je Gjeloshaj.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije