fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSjutra o trgovini i porezima između EU i Crne Gore

Sjutra o trgovini i porezima između EU i Crne Gore

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sastanak Pododbora za trgovinu, industriju, carine i poreze između Evropske unije (EU) i Crne Gore, održaće se sjutra u Briselu, u hibridnom formatu.

Sastanak će, sa crnogorske strane, otvoriti vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za međunarodnu trgovinsku i ekonomsku saradnju u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma, Jovana Krunić, a u ime Evropske komisije, šef Jedinice za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom direktoratu EK za susjedsku politiku i politiku proširenja, Majkl Miler.

Na sastanku će, kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, biti razmotren ostvareni napredak u oblastima koje pokrivaju poglavlja 1 – Sloboda kretanja robe, 16 – Porezi, 20 – Preduzetništvo i industrijska politika, 29 – Carinska unija i 30 – Vanjski odnosi, u odnosu na prethodni sastanak Pododbora koji je održan 4. oktobra prošle godine.

Predstavnici crnogorskih institucija će na sastanku predstaviti postignute rezultate, tekuće, kao i planirane aktivnosti u dijelu usklađivanja nacionalnog zakonodavstva s pravnom tekovinom EU i jačanja administrativnih kapaciteta, te sa kolegama iz EK razmijeniti mišljenja u pogledu ispunjenja zahtjeva koji proističu iz evropske agende u oblastima koje tretiraju ova poglavlja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije