fbpx
NaslovnicaGlavna vijestSava Laketić novi v.d. direktora PU

Sava Laketić novi v.d. direktora PU

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vršilac dužnosti direktora Poreske uprave (PU) biće Sava Laketić, izvršni direktor kompanije PricewaterhouseCoopers (PwC) za Crnu Goru i član Upravnog odbora Američke privredne komore (AmCham), potvrđeno je agenciji Mina-business iz Vlade.

Vlada će danas, na predlog Ministarstva finansija, izabrati Laketića za v.d. direktora za tu značajnu rukovodeću poziciju u finansijskom sistemu Crne Gore, na najduže šest mjeseci.

Laketić je posljednjih 11 godina angažovan na više od 100 revizorskih i konsultantskih projekata, sa različitim ulogama – od člana do vođe i menadžera projekta.

Bio je član nekoliko timova PwC-a, jedne od najvećih svjetskih revizorsko – konsultantskih kuća, uključujući tim za reviziju, za saradnju sa javnim sektorom, tržište kapitala, računovodstveno – savjetodavne usluge, kao i PwC Akademiju.

Pored velikog iskustva u reviziji, aktivno je učestvovao u različitim projektima primjene međunarodnih standarda finansijskog izvještavanja (MSFI), unapređenja internih procesa i procedura te finansijskog upravljanja i izvještavanja.

Iz Ministarstva finansija je ukazivano da, između ostalog, očekuju efikasniju reformu poreskog sistema, jačanje poreske discipline, unapređenje procesa rada, fokusiranost na rezultate kroz jasnu strategiju i indikatore uspjeha.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije