fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSaudijska Arabija zainteresovana za ulaganje u Crnu Goru

Saudijska Arabija zainteresovana za ulaganje u Crnu Goru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Saudijska Arabija je zaintereosvana za ulaganje u Crnu Goru, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Državni sekretar Ministarstva, Agron Ibrahimi, primio je u zvaničnu posjetu nerezidentnog ambasadora Saudijske Arabije u Crnoj Gori, Faisal Ghazi Hifzija, kako bi razgovarali o mogućnostima intenziviranja saradnje dvije države, kroz investicije u prioritetne sektore razvoja Crne Gore.

“U tom kontekstu, Hifzij je prenio zainteresovanost arapskih investitora da u punom kapacitetu podrže projekte u oblastima infrastrukture, turizma, zdravstva i ostalih grana privrede koje imaju potencijal za dinamičniji rast i razvoj”, navodi se u saopštenju.

Hifzij je istakao i da bi kroz formalizaciju sporazuma o saradnji u narednom periodu bile stvorene i pravne pretpostavke za olakšanu poslovnu komunikaciju.

Ibrahimi je ocijenio da se diplomatski odnosi Crne Gore i Saudijske Arabije razvijaju u duhu prijateljstva i obostrano korisne saradnje, te da je prepoznat veliki potencijal za produbljivanje ekonomskih veza dvije države, čemu će u mnogome pomoći uspostavljanje direktne avio-linije između dvije države koja će biti aktivna, ne samo u toku ljetnje sezone, već tokom cijele godine.

Na sastanku je dogovoreno da se komunikacija po svim otvorenim pitanjima intenzivira u narednom periodu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije