fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPromet u julu 2,35 miliona EUR

Promet u julu 2,35 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ukupan promet na Montenegroberzi u julu je iznosio skoro 2,35 miliona EUR i bio je 105 odsto veći nego u junu.

„U poređenju sa julom prošle godine, promet je veći 348 odsto. Prosječan dnevni promet iznosio je 117,37 hiljada EUR, a veći dio, odnosno 86 odsto, ostvaren je na MTP ME tržištu“, navodi se u Biltenu Montenegroberze.

U julu je trgovano 20 dana i zaključeno je 117 transakcija. Od ukupnog broja transakcija, 47 odsto je zaključeno na berzanskom tržištu.

„Trgovinom akcijama 32 kompanije, ne uključujući akcije fondova i obveznice, ostvareno je 325,31 hiljada EUR prometa ili 14 odsto ukupnog i zaključeno je 114 transakcija“, dodaje se u Biltenu.

Trgovinom akcijama fondova sklopljena su dva posla.

Oko 78 odsto od ukupnog prometa, ne uključujući akcije fondova i obveznice, ostvareno je trgovinom akcijama Lovćen banke, Jugopetrola, Crnogorskog elektroprenosnog sistema, Elektroprivrede i Luke Bar.

Najveći rast cijene u julu od 148 odsto, zabilježile su akcije kompanije Instituta za crnu metalurgiju. Dionice Crnagoraputa zabilježile su u julu najveći pad vrijednosti, od 74 odsto.

Indeks MNSE10 porastao je u julu 0,11 odsto i posljednjeg dana trgovanja imao je vrijednost od 744,9 poena. MONEX je zabilježio pad od 1,65 odsto na 10.874,37 bodova.

Ukupna tržišna kapitalizacija akcija posljednjeg dana jula iznosila je 3,17 milijardi EUR i bila je 5,24 odsto manja u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Jovović: Predstojeća sezona bi trebalo da nadmaši prethodnu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstojeća ljetnja turistička sezona bi, prema bukingu i rezervacijama hotelskih kapaciteta,...

Sjutra je Vaskrs

Dalas u polufinalu