fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrivredi najmanje 120 miliona EUR

Privredi najmanje 120 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je dala saglasnost na predloge finansijskog i plana rada Investiciono-razvojnog fonda (IRF) za ovu godinu, prema kojima će ta institucija plasirati privredi najmanje 120 miliona EUR.

U dokumentima se, kako pišu Vijesti, navodi i da je potrebno da izvršna vlast uradi dokapitalizaciju IRF-a.

“Time bi se ojačao kreditni potencijal i ublažili efekti primjene tri paketa mjera za ublažavanje ekonomskih posljedica koje je izazvala pandemija koronavirusa”, navodi se u dokumentu IRF-a, čija je izvršna direktorica Irena Radović.

U dokumentu je objašnjeno da je dokapitalizacija važna, jer se očekuje da ova godina bude godina oporavka privrede sa akcentom na očuvanje likvidnosti kroz podršku mikro, malim i srednjim preduzećima.

U dokumentu se navodi podatak da je IRF u periodu od 2017. do prošle godine odobrio preko 620 miliona EUR, a da je u prošloj godini plasirao više od 280 miliona EUR sa fokusom na očuvanje likvidnosti privrede.

Usvojena je i Informacija o izmjeni ugovora o finansiranju između IRF-a i Evropske investicione banke (EIB) kojima je predviđeno da se umanji kamatna stopa korisniku kredita za 100 bazičnih poena i da se produži ročnost kredita za još godinu.

Najčitanije

Unija slobodnih sindikata

Odlukom Vlade spriječeno dalje osipanje kadra Instituta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odlukom Vlade da isplati jednokratnu novčanu pomoć radnicima Instituta „Simo Milošević“,...