fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredstavnici Eko-fonda na globalnom energetskom forumu

Predstavnici Eko-fonda na globalnom energetskom forumu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Izvršni direktor Eko-fonda, Draško Boljević i pomoćnik direktora, Nemanja Peković učestvuju na konferenciji Berlinski dijalog o energetskoj tranziciji, koja je okupila visoke zvaničnike iz više od 75 država.

Slogan konferencije je Ubrzavanje globalne energetske tranzicije, prenosi CGNews.

Berlinski dijalog o energetskoj tranziciji jedan je od najvećih globalnih događaja u oblasti energetike u organizaciji Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva privrede i klimatske zaštite Njemačke, koja okuplja državne zvaničnike, vodeće poslovne ljude, stručnjake, predstavnike međunarodnih organizacija i NVO sektora.

„Ovogodišnja agenda posvećena je izazovima energetske održivosti, kretanju ka ekološki prihvatljivim izvorima i smanjenju zavisnosti od fosilnih goriva. Diskusije učesnika idu u prilog zajedničkim naporima ka ostvarivanju definisanih ciljeva“, navodi se u saopštenju.

Fokus ovogodišnje konferencije bio je na mjerama za sprovođenje COP28 cilja, odnosno utrostručenja novih kapaciteta iz postrojenja za obnovljivu energiju, kao i na finansiranju i infrastrukturi potrebnoj za postizanje tog cilja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije