fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredstavili najsavremeniji način mobilne verifikacije korisnika

Predstavili najsavremeniji način mobilne verifikacije korisnika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski Telekom i kompanija IPification iz Hongkonga predstavili su trenutno najsavremeniji način verifikacije, koji će dodatno zaštititi kompanije i korisnike njihovih usluga prilikom upotrebe mobilnih aplikacija.

Na prezentaciji koju su za poslovne partnere Telekom i IPification organizovali u hotelu Hilton, saopšteno je da korisnici neće morati da pamte komplikovane šifre ili koriste biometrijsku autentifikaciju poput otiska prsta ili Face ID-a, čime će smanjiti mogućnost hakerske ili druge zloupotrebe ličnih podataka.

Korisnici aplikacija, bez obzira da li je riječ o sektorima bankarstva, prodaje ili turizma, sada na raspolaganju imaju potpuno bezbjedan način da se registruju i uloguju, kao i da obavljaju plaćanja, transakcije i druge akcije unutar aplikacije, bez straha da će njihovi lični podaci biti ugroženi, prenosi PR centar.

Predstavnici Telekoma su kazali da savremenim i inovativnim digitalnim rješenjima nastavljaju da šire ponudu, kako bi izašli u susret specifičnim potrebama poslovnih partnera i klijenata.

Ekspert za razvoj softvera u sektoru marketinga za poslovne korisnike Telekoma, Saša Adžić, saopštio je da savremeni način autentifikacije može unaprijediti i olakšati svakodnevne aktivnosti korisnika.

“Danas smo kompanijama koje su otvorene za inovativna rješenja predstavili načine na koje ovi servisi unaprjeđuju njihovo poslovanje. Njihovim klijentima i korisnicima njihovih aplikacija Telekom na raspolaganje stavlja potpuno bezbjedan način da se registruju, uloguju i da autorizuju transakcije i druge akcije unutar aplikacije”, objasnio je Adžić.

IPification će svojim korisnicima omogućiti bezbjednu verifikaciju, bez upotrebe njihovih privatnih i ličnih podataka i bez narušavanja korisničkog iskustva.

Direktor kompanije IPification, Stefan Kostić, kazao je da je napravljen prvi korak u uspješnoj saradnji, kroz koju će Telekom i IPification zajednički dodatno zaštiti crnogorske građane prilikom upotrebe mobilnih aplikacija.

„Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas ozvaničili integraciju našeg rješenja u Telekom mreži u Crnoj Gori i što smo bili u prilici da ga predstavimo partnerima iz bankarskog, IT i javnog sektora. Ovo je samo prvi korak u, vjerujem, uspješnoj saradnji“, poručio je Kostić.

Osnivač i predsjednik kompanije IPification, Harry Cheung, rekao je da je aktiviranje IPification verifikacije korisnika u Crnoj Gori sa Telekomom još jedna važna prekretnica u misiji da postanu globalno dostupno rješenje za verifikaciju.

„Jedva čekam da vidim aplikacije i pružaoce usluga u Crnoj Gori koji koriste IPification kako bi zaštitili svoje korisnike i pružili izuzetno korisničko iskustvo”, poručio je Cheung.

Predstavnik Sektora za Digitalni identitet u GSMA, Mark Harvey, rekao je da ga raduje što IPification globalno raste i što korisnicima mobilnih operatera omogućava pristup sigurnom i besprjekornom rješenju mobilne autentifikacije.

„Ovo će, takođe, pojačati napore GSMA u pokretanju Mobile Connect usluga sa mobilnim operaterima širom svijeta”, poručio je Harvey.

IPification autentifikacija, kako je zaključeno, nema pravog konkurenta, s obzirom da je taj način otporan na hakerske napade na baze podataka, presretanje SMS poruka, a lakši je i za korišćenje od specijalizovanih aplikacija koje narušavaju korisničko iskustvo.

Najčitanije

Milatović: Bitno da se djeca što prije vrate u škole

Podgorica, (MINA) – Ulaganje u kontinuirano usavršavanje nastavnika i poboljšanje njihovog ekonomsko-socijalnog statusa prioritet...