fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotpisan memorandum o saradnji između Pravnog fakulteta i AZK-a

Potpisan memorandum o saradnji između Pravnog fakulteta i AZK-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Memorandum o saradnji između Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore i Agencije za zaštitu konkurencije (AZK), koji je danas potpisan, doprinijeće razvijanju međusobne saradnje edukativnih djelatnosti.

Iz AZK-a je saopšteno da je memorandum rezultat bilateralnih sastanaka na kojima je odlučeno da postoji značajan prostor za unapređenje saradnje dvije institucije u oblastima konkurencije i državne pomoći.

“Predmet memoranduma je razvijanje međusobne saradnje i edukativne djelatnosti koje budu ocijenjene kao komplementarne sa stanovišta obje strane potpisnice”, navodi se u saopštenju.

Kreirajući zajednički okvir saradnje, definisano je da će AZK obezbjediti obavljanje stručne prakse studentima master studija koji stiču znanja iz oblasti konkurencije, kroz sticanje iskustva na praktičnim poslovima u stručnim službama Agencije.

“Osim toga, Pravni fakultet će u skladu sa raspoloživim mogućnostima, u saradnji sa predstavnicima Agencije, raditi na zajedničkim naučno-istraživačkim radom kroz naučne i stručno-aplikativne projekte od nacionalnog, regionalnog i evropskog značaja u oblastima od zajedničkog interesa”, kazali su iz AZK-a.

Dekanka Pravnog fakulteta, Aneta Spaić, istakla je zadovoljstvo uspostavljanjem bilateralne saradnje između institucija, mapirajući značajan prostor za saradnju kroz razmjenu naučnog i praktičnog iskustva u oblasti konkurencije.

Ona je rekla da je uvjerena da će studenti master studija, stečenim znanjem o predmetnim oblastima tokom obrazovanja, predstavljati relevantne aktere koji će u budućnosti rješavati teške predmete iz nadležnosti Agencije.

Predsjednik Savjeta Agencije, Dragan Damjanović, kazao je da je uvjeren da će memorandum proizvesti produktivnu i održivu saradnju između institucija i biti osnova za jačanje administrativnih kapaciteta Agencije, u skladu sa jednom od ključnih preporuka Evropske komisije.

Damjanović je saopštio da Pravni fakultet predstavlja značajnog partnera i kadrovsku bazu za dalje unapređenje i jačanje administrativnih kapaciteta sa stečenim osnovnim znanjem o predmetnim oblastima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...