fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPonudili digitalni novčanik NLB Pay

Ponudili digitalni novčanik NLB Pay

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – NLB banka je uvrstila još jedan novitet u ponudu digitalnih kanala – digitalni novčanik, NLB Pay, koji omogućava jednostavna, brza i bezbjedna plaćanja mobilnim telefonom.

“NLB Pay je dostupan za besplatno preuzimanje u Google-ovoj prodavnici Play Store, a aktivira se u pet jednostavnih koraka, za manje od jednog minuta, nakon čega je spreman za korišćenje”, kazali su predstavnici banke.

Oni su dodali da digitalni novčanik NLB Pay kombinuje karakteristike fizičke platne kartice i NFC tehnologiju, što omogućava beskontaktnu vezu između pametnog telefona i POS terminala na prodajnom mjestu ili bankomata.

“Na taj način, svojim telefonom možete plaćati na POS terminalima koji podržavaju taj vid plaćanja, u Crnoj Gori i inostranstvu. Osim toga, na bankomatima koji podržavaju beskontaktnu tehnologiju putem dgitalnog novčanika možete podizati gotovinu”, objasnili su iz banke.

NLB Pay se aktivira vrlo brzo i lako, tako da korisnici bilo koje NLB Visa platne kartice to mogu učiniti samostalno, bez pomoći bankara, za samo minut. Osim jednostavne aktivacije, odlikuje ga i laka upotreba zahvaljujući intuitivnom okruženju i jednostavnom kretanju kroz aplikaciju.

“Ukoliko želite da obavite plaćanje, sve što je potrebno je da otključate telefon sa omogućenim NFC-om i prislonite ga na POS terminal. Za obavljanje plaćanja na POS terminalima u Crnoj Gori koja su iznosa do 40 EUR, potrebno je sačekati da POS terminal potvrdi uspješnost plaćanja zvučnim ili svjetlosnim signalom, dok je za veće iznose potrebno da unesete četvorocifrenu šifru kartice (PIN)”, rekli su iz NLB banke.

Oni su dodali da se na taj način obezbjeđuje najbolje korisničko iskustvo sa najvišim nivoom bezbjednosti.

Izvršni direktor u NLB banci, odgovoran za poslovanje sa stanovništvom, pravnim licima i informacione tehnologije i inovacije u banci, Dino Redžepagić, kazao je da mobilna plaćanja, zajedno sa ostalim načinima beskontaktnog plaćanja, u trenutnoj zdavstvenoj situaciji pružaju korisnicima dodatnu sigurnost, tako što im omogućavaju da izbjegnu lični kontakt, te da se manje zadržavaju na prodajnim mjestima.

“Naši klijenti svoj mobilni telefon sada mogu da koriste i za plaćanja na prodajnim mjestima. NLB kartice se lako digitalizuju u NLB Pay digitalnom novčaniku, pa svojim telefonom možete plaćati brže i jednostavnije u poređenju sa korišćenjem fizičke platne kartice. One ostaju korisne za kupovine koje obavljate na internetu”, saopštio je Redžepagić.

On je kazao da vjerujem da će benefite tog funkcionalnog i pouzdanog digitalnog novčanika podjedanko cijentiti mlađi, kao i iskusniji klijenti.

NLB Pay digitalni novčanik se može koristiti na mobilnim telefonima sa Android operativnim sistemom i NFC tehnologijom.

Najčitanije

Skupština Crne Gore

Forum generalnih sekretara parlamenata u Budvi

Podgorica, (MINA) – Forum generalnih sekretara parlamenata, kojem će prisustvovati generalni sekretari skupština država...