fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodrška Demokrata lučkim i transportnim radnicima

Podrška Demokrata lučkim i transportnim radnicima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poslanički klub Demokratske Crne Gore pružiće punu podršku lučkim i transportnim radnicima, kako bi se pronašao najprihvatljiviji način za rješavanje njihovih problema, odnosno konstruktivnih inicijativa koje su podnijeli.

Poslanik Demokrata, Momčilo Leković, primio je danas u Skupštini predsjednika Sindikata lučkih i transportnih radnika Vladimira Obradovića i potpredsjednika Nedžada Pinčića.

“Kao poslanik, sa snažnim uvjerenjem izražavam punu podršku naporima radnika Luke Bar u ostvarivanju prava koja ih sleduju i koja, s obzirom na prirodu posla sa kojom se bave, apsolutno zaslužuju”, naveo je Leković u saopštenju.

On je poručio da se lučko-transportni radnici suočavaju sa teškim i rizičnim poslovima i rukovode opasnim materijalima, te su shodno tome izloženi ozbiljnim zdravstvenim rizicima.

“Njihova inicijativa za povećanje beneficija radnog staža, što će omogućiti raniji odlazak u penziju nakon 25 godina rada, racionalna je i zaslužuje ozbiljno razmatranje”, smatra Leković.

Na ovaj način, kako je dodao, sprovodi se zaštita radničkih prava, posebno u sektoru gdje su fizički zahtjevi i rizici posebno izraženi.

“Posebno me kao Baranina i nekog čiji su najbliži proveli cijeli svoj radni vijek u ovom preduzeću, raduje odnos koji izvršni direktor Luke Bar, Ilija Pješčić, ima prema radnicima i koji je, kako kažu predstavnici Sindikata, nabavio najskuplju zaštitnu opremu i maske, koji brine o njima koliko može, a što sa prethodnim rukovodstvom nije bio slučaj”, rekao je Leković.

On je kazao da, prema informacijama koje je dobio, Luka Bar takođe radi na Aktu o procjeni rizika, koji se dugo nije radio u tom preduzeću, koji će propisati bolju zaštitu radnika i osavremeniti neke procedure.

“Očekujem da će se ova inicijativa odraziti na poboljšanje radnih uslova za lučko-transportne radnike, priznavanjem njihovih specifičnosti, te osiguravanjem zasluženih prava koja treba da imaju. Lučki radnici zaslužuju pravičnost, a njihova predanost i doprinos društvu treba i mora da budu cijenjeni”, zaključio je Leković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

policija, Podgorica

Za 24 sata 13 saobraćajnih nezgoda

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 13 saobraćajnih...
oblačno vrijeme vremenska prognoza

Danas do 22 stepena