fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodrška biznis idejama na području Stare Varoši i Drača

Podrška biznis idejama na području Stare Varoši i Drača

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Glavni grad Podgorica pozvao je sve zainteresovane da se u narednih 30 dana prijave na konkurs za podršku biznis ideja na području Stare varoši i Drača.

Prijava na konkurs predaje se u zatvorenoj koverti na adresu Glavnog grada.

Iz Biroa za odnose s javnošću Glavnog grada su podsjetili da su prošle godine uspješno realizovali konkurs za podršku biznis idejama na području Stare Varoši.

“Zahvaljujući tome, danas na tom prostoru imamo nove suvenirnice, galerije i razne sadržaje koji su promijenili sliku ovog istorijskog jezgra Podgorice”, navodi se u saopštenju.

Za taj konkurs je, kako su dodali, postojalo veliko interesovanje, zbog čega su odlučili da objave novi konkurs koji će pored Stare Varoši obuhvatiti biznis ideje za područje gradskog naselja Drač.

“Želja nam je da podstaknemo ekonomski razvoj i proizvodnju, posebno turizma i zanatske, ugostiteljske i trgovinske djelatnosti. Cilj nam je i da podstaknemo valorizaciju kulturnih potencijala i afirmišemo tradiciju i kulturne posebnosti ovog dijela Podgorice”, dodaje se u saopštenju.

Za te namjene planirana su bespovratna sredstva u iznosu 50 hiljada EUR, od čega će se 40 hiljada usmjeriti na direktnu podršku biznis idejama, dok će deset hiljada biti utrošeno za brendiranje i turističku signalizaciju u tim naseljima.

“Konkursom je predviđeno da biznis ideja bude predstavljena kroz biznis plan, a maksimalni iznos odobrenih sredstava iznosiće deset hiljada EUR. Jedno lice može konkurisati sa najviše dva biznis plana, od kojih će jedan biti podržan”, navodi se u saopštenju.

U Glavnom gradu smatraju da je ovakav vid finansijske podrške odličan podstrek za pokretanje biznisa.

Stara Varoš i Drač dobiće nove kreativne punktove na kojima će se ljudi okupljati i uživati u radu nekih pomalo zaboravljenih zanatskih djelatnosti, po kojima su te lokacije prepoznatljive.

“Cijeneći važnost kulturno-istorijskog potencijala ovog dijela grada za Podgoricu u cjelini, nastavićemo sa dobrom praksom afirmacije naših vrijednih sugrađana”, zaključili su iz Glavnog grada.

Najčitanije