fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPlaža Sveti Stefan među 15 najljepših u Evropi

Plaža Sveti Stefan među 15 najljepših u Evropi

Budva, (MINA-BUSINESS) – Prestižni britanski magazin Conde Nast Traveller uvrstio je plažu Sveti Stefan među 15 najljepših u Evropi.

Iz Turističke organizacje Budva (TOB) su saopštili da je magazin predložio najljepše evropske plaže koje treba posjetiti i da je na toj prestižnoj listi mjesto našla i budvanska plaža Sveti Stefan.

„Povezano sa kopnom uskim dijelom pijeska ružičaste nijanse, malo ostrvo Sveti Stefan, sa krovovima od terakote, slavu je steklo 1960-ih kao mjesto okupljanja bogatih i slavnih“, navodi se u tekstu magazina Conde Nast Traveller.

Magazin podsjeća da Evropa ima hiljade kilometara prekrasne morske obale i mjesta poput razglednica do kojih se letovima iz Velike Britanije može stići za svega nekoliko sati.

„Među najljepšim plažama Evrope, od Skandinavije do Sardinije, nalazi se i plaža Svetog Stefana, okružena gustom borovom šumom, sa predivnim morem boje plavog mastila“, naveo je novinar Teddy Wolstenholme.

Direktor TOB-a, Nemanja Kuljača, kazao je da su svjesni nesvakidašnje ljepote tog dijela obale, ali ujedno i ponosni na još jedno međunarodno priznanje koje dobija Sveti Stefan i njegove plaže.

On je dodao da se nada da će upravo to pozicioniranje na prestižnoj evropskoj listi najljepših plaža pozitivno uticati na opredjeljenje, ne samo britanskih, već i ostalih turista Zapadne Evrope, da dođu i lično se upoznaju sa skrivenim draguljima koje budvanska rivijera posjeduje.

Među ostalim plažama koje magazin navodi kao najljepše u Evropi su i Zlatni rat u Bolu na ostrvu Brač u Hrvatskoj, Santa Giulia na Korzici, Porto Katski na grčkom ostrvu Lefkada, francuska plaža Calanque d’en Vau u Kasisu, Kvalvika u Norveškoj, Praia do Carvalho u Portugaliji, Spiaggia Grande u italijanskom Pozitanu, Cala Macarella na Menorci, Luskentyre na ostrvu Haris u Škotskoj, Kleftiko na ostrvu Milosu u Grčkoj, Playa de Ses Illetes u Formenteri, Seitan Limania na Kritu, Cala Coticcio na Sardiniji i Dolina leptira u Turskoj.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Belgija bolja od Rumunije

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Belgije pobijedili su večeras u Kelnu selekciju Rumunije 2:0, u...