fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOstvarena neto dobit kompanije oko 44,07 miliona EUR

Ostvarena neto dobit kompanije oko 44,07 miliona EUR

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) u protekloj godini ubilježila je jedno od najboljih poslovanja u svojoj istoriji i ostvarila neto dobit od oko 44, 07 miliona EUR, saopšteno je na Skupštini akcionara te kompanije.

Takav rezultat, kako je obrazloženo, ostvaren je zahvaljujući dobrim upravljanjem troškovima i maksimanim angažovanjem svih menadžerskih struktura i zaposlenih, kao i dobroj hidrologiji i pogonskoj spremnosti elektrana, pa je proizvodnja struje u prošloj godini veća za 59 odsto u odnosu na prethodnu ili 16 odsto više od plana.

Na Skupštini je predočeno i da je ostvarena rekordna potrošnja koja je iznosila 104 odsto od plana ili 101 odsto od ostvarenja u toku 2017.godine, kao i da su smanjena potraživanja kod distributivnih kupaca i ostvaren stepen naplate od 102,30 odsto u odnosu na ukupno fakturisanu realizaciju u prošloj godini.

U prošloj godini ukupna kapitalna ulaganja u EPCG su iznosila oko 14,32 miliona EUR, od kojih se većina odnosila na modernizaciju i nove projekte.

Izvršni direktor EPCG, Igor Noveljić, istakao je da je sve što je moglo da se uradi, već pokrenuto i ocijenio da poslovanje i rad menadžmenta najbolje odslikava ostvarena neto dobit od oko 45 miliona EUR u prošloj godini.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Cilj Samita pokretanje regiona

Tivat, (MINA-BUSINESS) – ESG Adria Samit, koji je u četvrtak završen u Tivtu, imao...