fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOstaju posvećeni unapređenju usluga i poboljšanju efikasnosti

Ostaju posvećeni unapređenju usluga i poboljšanju efikasnosti

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Addiko banka Podgorica biće i u narednom periodu posvećena unapređenju usluga i poboljšanju efikasnosti, kao banka koja je poslovanje usmjerila dominantno ka sektoru stanovništva i malih i srednjih preduzeća, saopštio je predsjednik Upravnog odbora bečke Addiko banke, Herbert Juranek.

Guvernerka Centralne banke (CBCG), Irena Radović sastala se danas sa Juranekom i predsjednikom Upravnog odbora Addiko banke Podgorica, Kristofom Šoenom.

„Za Centralnu banku kao regulatora, posebno je važna činjenica da je Addiko banka u Crnoj Gori dio grupacije čije je sjedište u EU i koja je pod nadzorom Evropske centralne banke (ECB), što širi mogućnosti za usvajanje najboljih praksi i razmjenu iskustava i stručnosti“, kazala je Radović.

Juranek je naveo da je Addiko grupacija svoje poslovanje fokusirala na region Zapadnog Balkana.

Sagovornici su razmijenili i mišljenja o aktuelnom stanju i trendovima na bankarskom tržištu Crne Gore, kao i o poslovanju Addiko banke i njenim daljim planovima u kontekstu potencijalne izmjene vlasničke strukture.

Na sastanku je konstatovano da pozitivni trendovi koji su karakterisali poslovanje banke u prethodnoj godini predstavljaju kvalitetnu osnovu za njeno dalje jačanje.

Dogovoren je nastavak komunikacije i saradnje radi ostvarivanja zajedničkih interesa, posebno u segmentu jačanja bankarskog sistema i očuvanja finansijske stabilnosti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...