fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOrganizuju obuku o distancionoj prodaji

Organizuju obuku o distancionoj prodaji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomskog razvoja u utorak organizuje obuku na temu distancione prodaje kod potrošačkih ugovora i vansudskog rješavanja potrošačkih sporova za potrebe crnogorskih medija i građana.

Obuka se održava uz podršku EU Projekta AIM II /Alignment and Implementation of the EU Internal Market Acquis/.

Iz Ministarstva je saopšteno da je namjera organizatora da na taj način omogući predstavljanje izabranih tema koje se odnose na prava potrošača i obaveze trgovaca, a u skladu su sa najnovijim trendovima prodaje robe i usluga u potrošačkim ugovorima, kao i najboljim rješenjima Evropskog zakonodavstva preuzetog u crnogorski pravni sistem.

„Cilj obuke je da se u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti potrošača predstavnicima crnogorskih medija i građanima predstave ključna rešenja koja se odnose na distancionu prodaju, kao i mogućnosti i prednosti rješavanja sporova sa potrošačima vansudskim putem”, navodi se u saopštenju.

Metodologija rada, kako se dodaje, počivaće na prezentaciji najbitnijih elemenata zakonskih rješenja potpuno usklađenih sa pravnom tekovinom EU, te u slučaju distancione prodaje (e.g. online trgovina) predstavljanju praktičnih aspekata važnih za ostavarivanje nekih ključnih prava svakog potrošača kod ovakvog vida trgovine, naročito u svijetlu porasta ovog oblika trgovine u Crnoj Gori usljed covid-19 pandemije.

„S druge strane, na događaju će biti predstavljene mogućnosti vansudskog rješavanja sporova ispred postojećih tijela koje je osnovala Crna Gora kao i prednosti tog postupka po potrošače, ali i po trgovce“, navodi se u saopštenju.

Materijali koji će predavači koristiti biće dostupni učesnicima nakon završene obuke.

Obuka će se održati u podgoričkom hotelu Voco.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije