fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdlilo se 64,13 miliona EUR

Odlilo se 64,13 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) na kraju februara je iznosio 147,7 miliona EUR, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 64,13 miliona EUR, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke (CBCG).

Neto priliv stranih direktnih investicija, odnosno razlika između njihovog priliva i odliva, na kraju februara je iznosila 83,56 miliona EUR, što je 96,19 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

„Ukupan priliv stranih direktnih investicija porastao je 42,83 odsto, što je rezultat povećanja investicija u domaće kompanije i banke, ulaganja po pitanju interkompanijskog duga, kao i ulaganja u nekretnine“, navodi se u Biltenu.

Iz zemlje se po osnovu ulaganja rezidenata u inostranstvo odlilo 20,16 miliona EUR, dok su povlačenja sredstava nerezidenata investiranih u Crnu Goru iznosila 43,98 miliona.

Priliv stranih direktnih investicija u formi vlasničkih ulaganja iznosio je 90,93 miliona EUR, što čini 61,56 odsto ukupnog. Od toga je u nekretnine uloženo 59,1 milion EUR, a u preduzeća i banke 31,83 miliona EUR.

Priliv SDI u formi interkompanijskog duga iznosio je 53,58 miliona EUR, što je 83,09 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije