fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOd turizma u prvom kvartalu 45,3 miliona EUR

Od turizma u prvom kvartalu 45,3 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prihodi od turizma za prvi kvartal iznose 45,3 miliona EUR, što je 86 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma saopšteno je da je u prvom kvartalu nivo realizacije iznosio 96 odsto u odnosu na rekordnu 2019. godinu.

“Podaci Ministarstva finansija o ukupnim namjenskim prihodima, koji uključuju prihode od boravišne takse, turističke takse i članskog doprinosa, koji su naplaćeni od početka godine do 16. juna iznose 859 hiljada EUR i veći su 46 odsto u odnosu na isti period prošle godine”, objavilo je Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma na svom Twitter profilu.

Prihod od boravišne takse naplaćen zaključno sa 16. junom iznosi 339,51 hiljadu EUR, što predstavlja rast od 121 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

“Prihod od turističke takse naplaćen zaključno sa 16. junom iznosi 150,79 hiljada EUR, što predstavlja ostvarenje 89 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period”, navodi se u saopštenju.

Prihod od članskog doprinosa naplaćen zaključno sa 16. junom, kako se dodaje, iznosi 368,75 hiljada EUR, što predstavlja rast od 46 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije