fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNovi poziv za zakup zemljišta radi izgradnje vjetroelektrane

Novi poziv za zakup zemljišta radi izgradnje vjetroelektrane

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo finansija raspisalo je krajem avgusta drugi javni poziv za davanje u dugoročni zakup na period od 30 godina zemljišta u državnoj svojini, radi izgradnje vjetroelektrane u Opštini Šavnik.

Zemljište na katastarskoj opštini Malinsko, koje se sastoji iz dvije parcele ukupne površine 635,3 hiljade metara kvadratnih, daje se u zakup radi projektovanja, izgradnje, eksploatacije i održavanja vjetroelektrane instalisane snage 6,6 megavata (MW) pojedinačno po vjetrogeneratoru.

Rok za podnošenje prijava je do ponedjeljka do 13 sati, dok će se javno usmeno nadmetanje održati u četvrtak u 11 sati u prostorijama Ministarstva.

Početna cijena zakupa nepokretnosti na godišnjem nivou iznosi 176,4 hiljade EUR. Cijena zakupa na godišnjem nivou koriguje se za iznos odgovarajuće godišnje stope inflacije utvrđene u Crnoj Gori.

Pravo da učestvuju na javnom nadmetanju imaju svi domaći i strani pojedinci i kompanije, kao i konzorcijumi, ako su kupili aukcijsku dokumentaciju, uplatili depozit u iznosu od pet odsto od iznosa početne cijene zakupnine, potpisali nacrt ugovora i registrovali se kao učesnici na aukciji.

Pored navedenih uslova, učesnik mora da ispunjava i kvalifikacione uslove, odnosno da ima iskustvo u oblasti projektovanja ili izgradnje vjetroelektrana i dokaže da je u posljednje dvije poslovne godine, pojedinačno po godinama, ostvario pozitivan finansijski rezultat.

Kvalifikacioni uslovi moraju biti ispunjeni kumulativno. Ispunjenost uslova ocjenjivaće se prilikom podnošenja prijava učesnika.

Detalji javnog poziva objavljeni su na internet stranici Ministarstva finansija www.mif.gov.me.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije