fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNova velika zlata za vina Plantaža

Nova velika zlata za vina Plantaža

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vina Plantaža osvojila su pet medalja na 30. ocjenjivanju vina Mundus Vini u Njemačkoj, jednom od najprestižnijih svjetskih vinskih takmičenja.

Iz Plantaža su rekli da su u konkurenciji 7,5 hiljada uzoraka vina iz cijelog svijeta, od pet osvojenih medalja, vina Plantaža osvojila četiri zlata.

“U pitanju su vina Vranac Pro Corde 2018, Epoha 2018, Vranac Reserve 2015 i Stari podrum Cuvee Terroir 2018. Srebrnu medalju osvojilo je vino Stari podrum Merlot 2018”, navodi se u saopštenju.

Iz kompanije su rekli da su veoma ponosni na taj uspjeh.

“Radujemo se što i u ovoj godini nastavljamo kontinuitet zlatnih medalja koja vina Plantaža osvajaju na najznačajnijim svjetskim takmičenjima, čime dodatno potvrđujemo visok kvalitet i poziciju crnogorskih vina na svjetskoj vinskoj sceni”, rekli su iz kompanije.

Crnogorski Vranac je, kako su rekli, dokazano najbolji sa tog teroara i stoji rame uz rame sa najboljim vinima svijeta.

“Sada nas dodatno raduje uspjeh dva nova Stara podruma, koja će se uskoro pojaviti na tržštu, sa međunarodnom potvrdom kvaliteta”, dodaje se u saopštenju.

Iz Plantaža su rekli da vjeruju da će i ova godina biti uspješna po pitanju nagrada za vina Plantaža, čime će na najbolji način potvrditi dosljednost kvaliteta i prepoznatljivost na međunarodnom tržištu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Cilj Samita pokretanje regiona

Tivat, (MINA-BUSINESS) – ESG Adria Samit, koji je u četvrtak završen u Tivtu, imao...