fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNeophodno produžiti rok za sprovođenje rasprave

Neophodno produžiti rok za sprovođenje rasprave

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Neophodno je produžiti rok za sprovođenje javne rasprave o Nacrtu zakona o solidarnom doprinosu, kako bi široka javnost, socijalni partneri, relevantne poslovne organizacije, akademska zajednica i strukovna udruženja iznijele stavove i sugestije, smatraju predstavnici Ministarstva finansija i Asocijacije menadžera.

“U toku konstruktivnog dijaloga prepoznat je zajednički interes u intenziviranju komunikacije između Ministarstva finansija i poslovne zajednice, u funkciji iznalaženja optimalnih i praktičnih rješenja koja će zaštititi atraktivnost poslovnog okruženja, ali i uvesti dodatni stepen pravednosti i raspodjele dobiti u granama privrede koje su u prethodnom periodu ostvarile ekstra profit”, navodi se u saopštenju.

Ministar finansija, Aleksandar Damjanović, apostrofirao je značaj davanja doprinosa svih činilaca privrednog i javnog života u kreiranju predvidivog i održivog poreskog sistema u interesu i privrednika i države.

Predsjednik AMM-a, Budimir Raičković, ocijenio je da je neophodno o svim zakonskim rješenjima o kojima se razmišlja, imati prethodnu konsultaciju sa poslovnom zajednicom i da smo svi na zadatku da učinimo privredni ambijent atraktivnijim, a posebno u svijetlu velikih opterećenja koje privreda podnosi.

Dogovoreno je da se komunikacija intenzivira, ne samo po ovom zakonu već i po drugim rješenjima koja se snažno reflektuju na privredu.

Sastanku su prisustviovali i državni sekretar Ilija Vukčević i generalna direktorica Direktorata za poreski i carinski sistem u Ministarstvu, Biljana Peranović, kao i predsjednik CEO foruma AMM-a, Nebojša Šćekić i potpredsjednik za ekonomiju i finansije AMM-a, Vinko Nikić.

Oni su se sastali na inicijativu AMM-a kako bi razgovarali o ukupnom poreskom ambijentu u svijetlu aktuelnih izmjena poreskih zakona, sa posebnim akcentom na Nacrt zakona o solidarnom doprinosu koji je stavljen na javnu raspravu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu