fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNeophodna podrška privrednicima iz sektora trgovine odjećom i obućom

Neophodna podrška privrednicima iz sektora trgovine odjećom i obućom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Privrednici iz sektora trgovine upoznali su predstavnike javne uprave sa problemima sa kojima se susreću u svakodnevnom poslovanju, sa akcentom na sivu ekonomiju i nelegalni uvoz robe, saopšteno je iz Unije poslodavaca (UPCG).

Predstavnici Odbora za trgovinu odjećom i obućom UPCG održali su sastanak sa predstavnicima Ministarstva ekonomskog razvoja, Ministarstva finansija i socijalnog staranja, Uprave prihoda i carina i Uprave za inspekcijske poslove.

“Sastanak je bio prilika da privrednici iz sektora trgovine upoznaju predstavnike javne uprave sa problemima sa kojima se susreću u svakodnevnom poslovanju, sa akcentom na sivu ekonomiju i nelegalni uvoz robe, kršenje prava iz domena intelektualne svojine kao i drugim pojavama koje ugrožavaju rad privrednika u ovom sektoru”, navodi se u saopštenju.

Teme sastanka bile su i mogućnosti koje se tiču produžavanja roka za odloženo plaćanje carinskih obaveza, član 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini, odnosno potrebe pronalaska rješenja u cilju uspostavljanja rada nedjeljom u sektoru trgovine, kao i dalja saradnja i načini dalje afirmacije partnerskog odnosa ovog Odbora sa javnom upravom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije