fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNajjeftiniji kvadrat stana u Podgorici dvije hiljade EUR

Najjeftiniji kvadrat stana u Podgorici dvije hiljade EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Za najjeftiniji kvadrat stana danas u Glavnom gradu treba izdvojiti dvije hiljade EUR, saopštio je predsjednik Udruženja građevinarstva i industrije građevinskih materijala, Mile Gujić.

“Stari aerodrom, Zabjelo, tamo je cijena oko dvije hiljade EUR, vjerovatno ako se kupac pojavi sa gotovinom, ta cijena može biti nešto niža. Dio oko Central pointa, cijene su 2,4 hiljade EUR i to stanova u izgradnji, takođe dio koji se radi iza Delte, tamo je cijena oko 2,2 hiljade, 2,3 hiljade”, rekao je Gujić gostujući u Bojama jutra na TV Vijesti.

On je naveo da su nešto niže cijene u Tološima, oko dvije hiljade EUR i ispod može da se nađe po kvadratu.

“To su neki novi, manji objekti”, dodao je Gujić.

Prema Monstatu, prosječna cijena metra kvadratnog u novogradnji je 1,82 hiljade EUR.

Na pitanje da li je Vladin projekat Velje brdo, koji građanima nudi kvadrat po cijeni od hiljadu EUR i završetak prvih stanova sredinom 2026. godine, ostvariv, Gujić je odgovorio da je jako teško da to bude sredinom 2026.

“Najava je bila da se radi urbanistički projekat. Od urbanističkog projekta do realizacije ima mnogo stvari da se uradi. Moramo imati u vidu da je tamo potpuno nerazvijena infrastruktura i da nam treba ogromna radna snaga da bi se to realizovalo”, rekao je Gujić.

Što se tiče cijene, Gujić je kazao da ima informacije da je zemljište uglavnom u državnoj, ili svojini Glavnog grada, nešto malo u privatnom vlasništvu, što bi se eksproprijacijom relativno brzo završilo.

“Ulaganje po metru kvadratnom stanova tog tipa na današnji datum, po sadašnjim cijenama, je otprilike nekih 800 EUR po kvadratu. Moguće je, ali bih ja volio da je ovo stvarna priča, a ne politička”, zaključio je Gujić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije